Keresés eredménye

Beindult a tőzikevirágzás a Csáfordjánosfai-erdőben – Óvjuk őket, és vigyázzunk!

Az elmúlt napok melegebb, tavaszias időjárásának köszönhetően robbanásszerűen beindult a tőzikevirágzás az ország legnagyobb tőzikés erdejében. A milliónyi virágba borult tavaszhírnök látványa igazi turistamágnes, ezért a fehér virágtenger mellett látógatóözön is várható lesz a hétvégén a Csáfordi-erdőben. A védett növények között figyelmesen és okosan kiránduljunk!

2023.02.24.

Hóvirág vagy tőzike? Lerántjuk a leplet!

Már szirmot bontott a kikeleti hóvirág és egyes helyeken a tavaszi tőzike is. Mindkettő védett, mindkettő amarilliszféle, termetük is megtévesztően hasonló, de vajon miről tudjuk őket egyértelműen megkülönböztetni? Segítünk.

2023.02.21.

Gyönyörű képeken a csáfordjánosfai tőzikék

Sok ezren látták már őket élőben idén, de ezeken a fotókon talán még szebbek is, mint a valóságban. Ha nem tudsz, vagy nem akarsz Csáfordjánosfáig utazni, hogy tavaszi tőzikéket láss, akkor mindenképpen nézd meg őket galériánkban!

2021.03.04.

Csúcson a tőzikék virágzása Csáfordjánosfán

Az utóbbi napokban fehérbe borult a híres „Tőzikés” erdő alja. A kora tavaszi látványosság évek óta nagyon sok látogatót vonz, épp ezért, aki idén elmegy, a virágok mellett – a járványhelyzet miatt – magára és a többi kirándulóra is fokozottan ügyeljen.

2021.03.03.

Itt a tavasz!

2017-ben ma, azaz március 20-án van a tavaszi nap-éj egyenlőség, ami azt jelenti, hogy végre hivatalosan is megkezdődött a tavasz. 

2017.03.20.