Keresés eredménye

Újabb áldozatot szedett a légvezeték

A közelmúltban túzokkakas maradványai kerültek elő Kunpeszér határában. Az esetről csak néhány tollmaradvány árulkodott, de így is egyértelműen megállapítható volt, hogy a madár halálát a légvezetékkel való ütközés okozta. 

2017.03.13.

Fokozottan védett madarakat vadásztak le

Az elmúlt hetekben egy túzok és két rétisas is sörétlövés áldozata lett Magyarországon. A bűncselekményt elkövető vadásznál megtalálták az egymillió forintot érő madarat.

2015.02.04.

Madarak védelmében - Készíts etetőt!

Jönnek a hideg téli napok, és lassan megkezdődik az etetési szezon. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. madáretető-készítő versenyére bármely általános iskolás diák benevezhet, s ezzel hozzájárulhat tollas barátaink túléléséhez és védelméhez a zord téli időszakban.

2014.11.15.

Sportszemüveg körkép

A Turista Magazin áprilisi lapszámában fejtegettük, miért fontos szemünk védelme, és a sportszemüvegek miért is kerülnek ennyibe. Valamint szétnéztünk a hazai piacon, milyen termékek kaphatók. A nyomtatott magazinba nem fért bele minden, így itt a kiegészítés.

2014.04.20.

A barlangok védelmében

Befejeződött a barlangbejáratok biztosítása és lezárása, műszaki létesítményeinek korszerűsítése a Mecsek és a Villányi-hegység területén.

2013.10.21.

Vipera bumm

Sikeres a különsen védett hüllő mesterséges szaporítása. 1700 fölött a Rákosivipera-védelmi Központban született viperák száma. 

 

2013.10.07.