MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.05.10. 13:00,   Szöveg: TM,   Fotó: USTREAM

Óriásira nőtt a rétisasfióka

Az április 3-én kikelt rétisasfióka az utóbbi időben hatalmasat nőtt a bekamerázott fészekben, napról napra egyre termetesebb, aki kihagyott pár hetet, az szinte meg sem ismeri. 

Fotó: USTREAM

 

Javában zajlik a fiókanevelés a Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén található bekamerázott sasfészekben. Az április elején kikelt fióka 5 hetes, teljesen tollas, látszólag stramm és „fészektiszta”. Lábai arányaiban nagyok, kicsit azért még küzd a stabil állással, de már a kirepülés jár a fejében. Ami azonban még odébb lesz, mert a kis pihés fiókából nagyjából tíz hét alatt válik teljesen röpképes, nagy rétisas.

 

A rétisasfészek ezzel a webkamerával figyelhető meg a nap minden szakában. Kukkants bele, mi történik éppen a fészekben:

 

Live Broadcast 

 

Rétisas
A Duna–Dráva Nemzeti Park egyik zászlós faja a rétisas (Haliaeetus albicilla), melynek legerősebb kárpát-medencei állománya a nemzeti park működési területén, a Dél-Dunántúlon található. Fokozottan védett, eszmei értéke egymillió forint. Fészekalja általában két tojásból áll. A fióka március végén, április elején kel ki, kirepülése júniusban történik. A fiatalok augusztus végéig a fészek közelében maradnak. Ivarérettségüket 4-5 éves korban érik el.
 

Kapcsolódó cikkeink:

Élő adás a sasfészekből

Kikelt a webkamerás sasfészek első fiókája

Családi ebéd a sasfészekből 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Eddig hozzáfűzött kommentek (1):
otto19411 2017.06.01. 20:07
Tud az anyja róla, hogy meggyűrűzték? A jobb szárnya nemsérült meg?
Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. január
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...