MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2019.06.06. 08:30,   Szöveg: Nagy Loránd István,   Fotó: Gulyás Attila

Vízvár vendégház – Dráva-parti teljesség

Ahogy közeledik a nyár, úgy erősödik bennünk a víz iránti vonzalom, és ha az áhított őselem mellé még lenyűgöző természeti környezetet, romantikus vadonfeelinget és egy takaros lakot is kapunk, nyert ügyünk van.

Mi május elején tapasztaltuk meg mindezt egy olyan vendégházban, amely az elhelyezkedésében rejlő potenciálnak és barátságos árazásának köszönhetően kiemelkedik a hazai szálláshelyek túrázókra fókuszáló mezőnyből.

 

Fotó: Gulyás Attila

 

Határvidék
A Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szálláshelykötelékébe tartozó Vízvár vendégház a Somogy megyei Vízvár község külterületén, a Dráva folyó egyik mellékága, a Bélavári-mellékág partján fekszik. A Belső-Somogy részét képező Közép-Dráva-völgyben, a horvát–magyar határ tőszomszédságában elhelyezkedő települést Budapestről mintegy három óra alatt érhetjük el autóval, de szerencsére a tömegközlekedést választóknak sem kell sokkal hosszabb menetidővel kalkulálniuk, ha ügyesen választanak autóbuszt, illetve vonatot. A vendégház olyannyira külterületi, hogy a félezer lakosú faluból legfeljebb a harangszó hallatszik el ide, a közeli Pécs–Nagykanizsa-vasútvonalon pedig csak csekély számú szerelvény közlekedik, ami bizonyára megdobogtatja a zajban szocializálódott, városi pörgés és céltalan zsongás elől menekülők szívét. A vasúti sorompótól földúton kell menni körülbelül fél kilométert, hogy megpillantsuk a kaput, amely mögött egy szépen nyírt füvű, sok-sok fával, padokkal, tűzrakó hellyel és közvetlen vízparti kapcsolattal büszkélkedő telket találunk, rajta az L alaprajzú, 2015-ben teljesen felújított és modernizált szállásépülettel. Számunkra szerelem volt első látásra.

 

Fotó: Gulyás Attila

 

Ha kíváncsi vagy, mit tapasztaltunk ottlétünk során, illetve milyen attrakciókkal kecsegtet a környék, lapozz bele a Turista Magazin júniusi lapszámába! Korábbi magazinjainkat itt tudod megrendelni, de ha biztosra akarsz menni, fizess elő, így nem maradsz le semmiről!

 

Kapcsolódó tartalmak:

Határ menti, vén fák ösvényén

Kalandos evezés a Dráván

Gát épül a Dráva élőhelyeinek megmentésére

Újjáéledt a Barcsi-Ó-Dráva

 

 

 

 

 

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...