200 ezer letöltés felett jár a Természetjáró app

Magyarország turistatérkép-alapú, ingyenes digitális útikönyvének kínálatában, amelyet főként az aktív kikapcsolódást keresők számára fejlesztett a Magyar Természetjáró Szövetség, már több mint 620 túraajánlat és mintegy 2000 látnivaló ismertetője érhető el.

Szerző:
TM
Fotó:
termeszetjaro.hu
2020. augusztus 10.

Magyarország turistatérkép-alapú, ingyenes digitális útikönyvének kínálatában, amelyet főként az aktív kikapcsolódást keresők számára fejlesztett a Magyar Természetjáró Szövetség, már több mint 620 túraajánlat és mintegy 2000 látnivaló ismertetője érhető el.

A Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) 2018 decemberében jelentette meg a Természetjáró.hu mobil eszközökre optimalizált változatát, az ingyenes Természetjáró applikációt, amely azonnal rendkívül sikeres lett: a Google Play Store „Utazás és helyi információk” kategóriájának hazai népszerűségi listáján átvette az 1. helyet, olyan appokat maga mögé utasítva, mint a Booking.com-é. Azóta is végig az első 10 között van.

Nem egészen egy év alatt több mint 100 ezren töltötték le a két nagy mobil platformra, Androidra és iOS-re, és ez a szám 2020. augusztusának elejére – azaz 20 hónappal a bevezetése után – már elérte az újabb mérföldkőnek számító 200 ezret.

A Természetjáró.hu elsősorban egy kirándulóknak és túrázóknak szánt digitális útikönyv. A felhasználók nem csupán a felkészültségüknek és az ízlésüknek megfelelő túraötletek között válogathatnak benne, hanem a segítségével megismerhetik Magyarország természeti és kulturális örökségét is, hiszen a katalógusában mintegy 2000 látnivaló részletes, jó minőségű fotókkal gazdagon illusztrált ismertetője szerepel: váraké, kastélyoké, templomoké éppúgy, mint kilátóké, barlangoké, vízeséseké vagy geológiai képződményeké, de például a balatoni strandok zöme sem maradt ki belőle. A Magyar Természetjáró Szövetség szerkesztői folyamatosan bővítik a kínálatot, így mostanra 627 túra között lehet válogatni az egészen rövid, gyerekekkel is teljesíthető sétáktól és a komoly sportértékkel bíró, hosszabb útvonalakig. A kínálatban egyre több kerékpártúra szerepel.

Az Outdooractive nevű német cég piacvezető platformjára épülő felületbe beépítettek egy túratervezőt is, amelyen az ösvényeket és jelzett turistautakat feltüntető térkép segítségével bárki könnyen megszerkesztheti a saját túráját, mégpedig nemcsak Magyarországon, hanem lényegében bárhol a világon. A mobil app mindezt olyan terepi funkciókkal egészíti ki, mint a tájékozódást megkönnyítő navigáció akár offline módban, az útvonalrögzítés, az iránytű és a csúcskereső.

Mivel a hivatalos nyomvonal található meg benne az összes bélyegzőhellyel és rengeteg, útba eső látnivalóval, az app kiválóan alkalmas kéktúrázásra is. Ráadásul nemcsak magyarul, hanem németül, angolul és szlovákul úgyszintén, hiszen a felhasználói felület és az Országos Kéktúra teljes tartalma ezeken a nyelveken is elérhető.

A Természetjáró app kínálata folyamatosan bővül, és a szövetség tervei szerint még idén ősszel modernebbre változik a felhasználói felület, valamint a turistatérkép megjelenítése is. Az app Androidra innen, iOS-re pedig innen tölthető le ingyenesen.

További információk:

· Általános tudnivalók a Természetjáró appról

· App GY.I.K.

Promóvideók a YouTube-on:

· Általános

· Kezdő túrázóknak

· Haladó túrázóknak

Cikkajánló