Keresés eredménye

Bemelegítő családi séták a tavaszi túraszezon kezdetére

A február végén beköszöntött tavasszal remek alkalom nyílik a túraszezon korai indítására, a napfényes hegyoldalak, a virágbontogató patakvölgyek újbóli felfedezésére. Ehhez kínálunk rövid, de látványos és tartalmas túrákat, amelyeken megmozgathatjuk télen elpuhult izomzatunkat, elgémberedett tagjainkat.

2023.02.23.

Patakok és kilátások – évindító túracsokor

A már-már megszokottá váló, viszonylag meleg januári idő nemcsak a sarat, hanem a patakokat is dagasztja. Ugyanis a decemberi hótakaró elolvadása után hegységeink vízfolyásai viszonylag bővizűek, ezért olyan túrákat válogattunk össze, amelyeken látványos patakvölgyek és kilátótornyok váltogatják egymást.

2023.01.02.

Színes erdők hétvégéje

Csodálatos indián nyárral érkezik október első hétvégéje. Ilyenkor a színesedő erdők, a kellemes hőmérséklet és a simogató napsütés még azokat is kicsábítja a természetbe, akik nem rendszeres kirándulók. A Természetjáró kínálatából olyan túrákat ajánlunk, amelyek során teljes pompájában gyönyörködhetünk az őszi erdő színkavalkádjában. A Bükkben a mindig látványos, de ilyenkor különösen lenyűgöző Bükk-fennsíkot szeljük át, a Vértesben bíborvörös cserszömörcék színezik a tájat, a Börzsönyben a Dunakanyarra nyíló fantasztikus panorámákat élvezhetünk, míg e heti Kéktúra szakaszunk során a Balaton-felvidék aranysárgába hajló szőlői garantálják az őszi hangulatot.

2022.10.05.

Esőre áll? Akkor is van pár túratippünk

A Természetjáró.hu kínálatából ezúttal egy mátraalji kilátásgyűjtő túrát, a Nagy-Szénás kincseinek felfedezését, és a Zalaegerszeghez közeli Horhosok útját ajánljuk, az Országos Kéktúrából pedig a 4. szakaszt, amely a „keszthelyi riviéra” felől Tapolcáig vezet, parádés kilátást kínálva a Balaton-felvidék tanúhegyeire.

2022.09.30.

Vándorlások hegyeken át

Egy táj megismerésére mi sem alkalmasabb, mint egy vándortúra a térségen át. Heti túraajánlónkban a Természetjáró.hu kínálatából az ország legkülönbözőbb pontjairól válogattunk olyan látványos és átmenő útvonalakat, amelyeknek kezdő- és végpontja között is egyszerű a közlekedés.

2022.09.22.

Könnyed, látványos túrák laza terepen

Szemet gyönyörködtető attrakciókat nem csupán a legnehezebben megmászható hegyek tetején találunk. A Természetjáró.hu kínálatából ezúttal olyan túrákat válogattunk össze, amelyek könnyű, csekély szintemelkedést tartogató terepen vezetnek, mégis egyedi és gyönyörű tájakat mutatnak be.

2022.09.15.

Nyárutó a szabadban

A kora őszi nappalok friss levegője azokat is kicsábítja a szabadba, akik nyáron esetleg szögre akasztották a bakancsot. A Természetjáró.hu kínálatából olyan túrákat válogattunk össze, amelyek látványos geológiai formációkkal, lenyűgöző panorámával vagy épp kalandos útvonallal csábítják vissza a természetbe a túrázókat.

2022.09.08.

​Őszindító erdei túrák

Az ország négy szélső pontján ajánlunk a Természetjáró.hu kínálatából négy tartalmas túrát a környék leglátványosabb hegyein. Az erdőben éjszakázás lehetősége is adott minden helyszínen, hogy a szarvasbőgés kezdetével megéledő szeptemberi éjszakákat személyesen tapasztaljuk meg a hegyen.

2022.09.02.

Csendes túraútvonalak a nyár végére

E heti túraajánlónkban ötletet adunk azoknak, akik a dunakanyari hegyek békésebb, erdős oldalára kíváncsiak, vagy szívesen bevállalnak egy hosszú, közepes nehézségű túrát a Kőszegi-hegységben, a Balaton-felvidéken vagy a Tokaji-hegységben.

2022.08.26.

Töbrök, barlangok, hófehér sziklák: a mészkőhegyek csodái

A nyári melegből a lombok hűvösébe csábítja a kirándulókat és bringásokat a Természetjáró.hu eheti túraajánlója. Ebben a válogatásban olyan útvonalakkal találkozhattok, amelyeken a mészkőhegységek különleges formakincse van a fókuszban. A fehéres színű kőzet felszíne víznyelőket, töbröket, dolinákat, a mélye pedig barlangokat, cseppköveket rejt.

2022.08.11.

Túrák az erdő oltalmában

A nyári nagy melegben a vízpartokra és a sűrű erdő hűvösébe kívánkozik az ember. Nagyobb magasságban különösen invitáló az erdő, hiszen itt a városokhoz képest akár 5-10 °C-kal hűvösebb levegő vár minket a lombsátor oltalmában. A Természetjáró ajánlójában három csodás hegységünkben hágunk a legmagasabb csúcsok tetejére, illetve közelébe, ahol nyáron is friss levegő és csodás panoráma fogad.

2022.07.06.

Menekülés az erdő hűvösébe

A hőségnek nem a csobbanás az egyetlen ellenszere: a fejünk felett buján zöldellve összezáródó lombkorona hűsítő árnyékában a mozgás is jobban esik, mint a tűző napon. Túrázni tehát nyáron sem rossz aktív kikapcsolódás – ennek jegyében válogattunk össze a hétvégére pár látványos útvonalat a Természetjáró.hu kínálatából. E heti ajánlónkban szerepel kiadós séta a Bükk rengetegében, családi időutazás szlovákiai kitekintővel Ipolytarnócon, valamint bakancslistás börzsönyi csúcstámadás kéktúrás és körutas változatban is.

2022.06.23.