A Salföldi Major is kinyitja kapuit a hosszú hétvégén

Igazi vidéki hangulatú családi kikapcsolódás lehet a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által létrehozott működő gazdaság.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Gulyás Attila (Kiemelt kép)
Forrás:
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
2022. március 11.

Igazi vidéki hangulatú családi kikapcsolódás lehet a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által létrehozott működő gazdaság.

A Salföldi Majorban olyan őshonos magyar háziállatfajtákat lehet megismerni, mint a rackajuh, mangalica, bivaly, szürke marha, a pásztorkutyák közül pedig pulit, pumit és mudikat láthatunk. Lófajtából is többfélét csodálhatunk meg, köztük a nemzeti kincsként számon tartott, kalandos történetű gidrán fajtát.

A major területén fűszer -és gyógynövénykert is található, a mezőgazdaságban használt hagyományos eszközökkel pedig egy gépkiállításon ismerkedhetünk. A szekér és kocsi kiállítás segítségével a múltba repülhetünk, az Absztrakt valóság című fotókiállítás lenyűgöző makróképein pedig közelről csodálhatjuk meg a lepkék szárnyának változatos és izgalmas mintázatait.

A Salföldi Major 9.00 – 17.00 óra között várja a látogatóit, további részleteket itt tudhattok meg.

A Major a Káli-medencében a nemzeti park információs és ökoturisztikai központja is egyben. Innen nyílik lehetőség gyalogosan, kerékpárral, lóháton, esetleg lovas kocsival bejárni a környéket és megismerni természeti értékeit, mint a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyet, a kőtengert vagy a Salföld községtől délre fekvő, az erdőben megbúvó, 13. századi, pálos kolostorromot. A Káli-medence bejárásához buszos vagy gyalogos szakvezetés is igényelhető az igazgatóságtól. A túra részleteiről itt tudhattok meg még többet.

Cikkajánló