A természet mindig feltölt – Hétvégi programajánló

Azért, mert a korai sötétedés nem kedvez a hosszabb túrázós programoknak, még nem feltétlenül kell otthon maradni. Mutatjuk, miért, hova érdemes kimozdulni ezen a hétvégén.

Szerző:
Turista Magazin
2019. november 19.

Azért, mert a korai sötétedés nem kedvez a hosszabb túrázós programoknak, még nem feltétlenül kell otthon maradni. Mutatjuk, miért, hova érdemes kimozdulni ezen a hétvégén.

Ajánlunk néhány olyan helyszínt, ahol megcsodálhatod a késő őszi természet szépségeit, és adunk pár izgalmas tippet beltérre is, ha épp ömlene az eső.

1. A ködös november titkai

Családi program Királyréten. Milyen titkokat rejt a ködös erdő? Ennek járhatunk utána. Rövid, 2 km-es terepi séta után a résztvevők elmerülnek a „mikrovilágban”. Kézműveskedés, észtorna: rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt.

Mikor?

2019. november 23. 11.00 – 13.00; 14.00 – 16.00

Hol?

Börzsöny, Szokolya-Királyrét, Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.


2. Őszi madárvendégek a Fertőnél

A Fertő–Hanság Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében, a mekszikópusztai szikes tavak és környékén figyelhetjük meg a hazánkban „állomásozó” madarakat. A programra előzetes bejelentkezés szükséges.

Mikor?

2019. november 23. 8.00 – 10.00

Hol?

Fertő tó, találkozóhely: Hansági-főcsatorna parkoló

Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.


3. Ködös Börzsöny-túra

A Börzsöny ködbe burkolózva is egyedi hangulattal és sejtelemes kilátásokkal ajándékoz meg. A Királyrétről induló körtúrán 20 és 10 kilométeres résztáv közül választhatunk. Az útvonal mindkét esetben változatos terepen és jelzett turistautakon halad.

Mikor?

2019. november 23. 6.00 – 18.00

Hol?

Börzsöny, Szokolya-Királyrét, cél és rajt helyszíne: Kastélyhotel (Királyrét Hotel) turistaszállója

Bővebb információ ide kattintva.


4. Barangolás az Ó-Bükkben

A kevésbé ismert Ó-Bükk vadregényes dombvidékére invitál a program. A Borsodnádasdról induló körtúra résztvevői a Hideg-kút forrása után az Ó-Bükk völgyön keresztül felkapaszkodnak a Hadi útra. Onnan a hegygerincen, majd a Szőlő-bércen keresztül érkeznek vissza a kiindulópontra. Táv: kb. 10 km.

Mikor?

2019. november 24. – 9.00 – 15.00

Hol?

Borsodnádasd, találkozóhely: autóbusz váróterem (barkácsbolt melletti buszmegálló)

Bővebb információ ide kattintva.


5. IX. Járatlan Utakon Fesztivál

A fesztivál összehozza Magyarország független utazóit, akik különleges helyekre jutottak el, vagy érdekes, vagy extrém módon utaztak. Ők tartanak képes élménybeszámolókat, adnak ötleteket, tanácsokat és inspirációt az érdeklődőknek. A 2 napos hétvégi eseményen több mint 100 előadás és kerekasztal-beszélgetés lesz utazásról, 7 teremben.

Mikor?

2019. november 23–24.

Hol?

Budapest, Fáklya Klub, Csengery u. 68.

Előadásokról, programokról bővebb információ ide kattintva.


6. See Your Planet – Ismerd meg a Serpák igazi életét

Ngima Nuru Sherpa, 22-szeres Everest csúcsmászó és barátja, kollégája, Lhakpa Tenzing Sherpa, trekking túravezető Magyarországra érkeznek. Előadásukban az Everest-expedíciókon szerzett tapasztalataikat osztják meg a hallgatósággal. Fontos témákat is feszegetnek, mint a környezetszennyezés, hulladékfeldolgozás, és az egyre növekvő embertömeg. Emellett megismerhetjük a világuk igazi arcát, a vallásukat és a kitörési lehetőségeket a völgyből, ahol élnek.

Mikor?

2019. november 22. 19.00 – 21.00; november 30. 18.00 – 20.00

Hol?

Budapest, Testnevelési Egyetem (nov. 22-én); Baja, Bajai Városi Színházterem (nov. 30-án)

Bővebb információ és jegyvásárlás ide és ide kattintva.

Cikkajánló