A világ legjobb családi utazási célpontjai között a Hortobágy

A National Geographic nemzetközi honlapja a 2021-re leginkább ajánlott családi utazási célpontok közé sorolta a Hortobágyot.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Szilágyi Attila
2020. november 19.

A National Geographic nemzetközi honlapja a 2021-re leginkább ajánlott családi utazási célpontok közé sorolta a Hortobágyot.

2021-re a National Geographic öt kategóriában (kaland, kultúra és történelem, természet, család, fenntarthatóság) 25 helyet ajánl. Nagy elismerés, hogy a családi célpontok közé ezúttal a Hortobágyot is beválasztották.

Az ajánlóban, úgy írják le a Hortobágyot, mint egy olyan tágas vidéket, amely ideális helyszíne lehet a távolságtartásnak. A háborítatlan természet, a gazdag madárvilág mellett Európa legnagyobb megmaradt őshonos gyepterülete kapcsán az évszázadokra visszanyúló pásztorhagyományokat említik meg, illetve a terület „cowboyait”, akiket arrafelé – mint írják – csikósoknak neveznek. Külön megemlítik a veszélyeztetett Przsevalszkij-lovakat, melyekből közel 300 van a Pentezugi Vadlórezervátumban, és a Hortobágyi Vadaspark szafaritúráin akár meg is lehet nézni őket.

A National Geographic a családi kategóriában Hortobágy és Erdély mellett British Columbia tízezer éves kulturális történetét, a floridai űrközpontot, illetve a világ leghosszabb tengerparti gyalogos nyomvonalát ajánlja Angliából.

Forrás: nationalgeographic.com

Cikkajánló