A világ legjobb utazási célpontjai közé választották az Országos Kéktúrát

A 2020-ra leginkább ajánlott huszonöt utazási célpont közé sorolta a Magyarországon átívelő Országos Kéktúrát a National Geographic magazin nemzetközi honlapja.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Nógrádi Attila
2019. november 22.

A 2020-ra leginkább ajánlott huszonöt utazási célpont közé sorolta a Magyarországon átívelő Országos Kéktúrát a National Geographic magazin nemzetközi honlapja.

Az Országos Kéktúra a világ legismertebb tudományos ismeretterjesztő magazinjának listáján olyan látványosságok között áll helyt, mint a Kalahári-sivatag, a Grossglockner-Hochalpenstrasse, Parma városa, a Maldív-szigetek, Asztúria, Tasmania, a Kamcsatka-félsziget vagy a Grand Canyon Nemzeti Park.

Az Országos Kéktúra számokban

Hossz: 1165 km
Szakaszok: 27 db
Bélyegzőhelyek: 152 db
Szintemelkedés: 31.570 m
Szintcsökkenés: 32.125 m
Teljesítők száma (2019. 11. 12-ig): 6715 fő
A túramozgalom kiírója és szervezője: Magyar Természetjáró Szövetség

A lista készítői a magazin honlapján közölték, hogy a National Geographic Traveler's tizenhét országbeli szerkesztőségével és saját, világjáró szakértőikkel egyeztetve alakították ki a legvonzóbb és legfenntarthatóbb turisztikai célpontok névsorát.

A hír kapcsán megkerestük ifjabb Vitray Tamást, a magyarországi kiadvány főszerkesztőjét, aki elárulta, hogy minden országból tíz-tíz célpontot kértek be az amerikai kollégák, akik végül egyről kértek részletesebb leírást. „Nagyon örülök, hogy végül bekerült a válogatásba a Kéktúra, bevallom őszintén nem is reméltem, hogy összejön a dolog” – tette hozzá. A National Geographic nem először foglalkozik a Kéktúrával, a hazai kiadó még 2017-ben jelentettek meg egy különszámot, amely teljes egészében hazánk legnépszerűbb túraútvonaláról szólt.

Több nyelven is elérhető a túra részletes leírása

Az Országos Kéktúra teljes útvonalának részletes, szakaszonkénti ismertetője számtalan útba eső látnivalóval együtt elérhető a Természetjáró.hu honlapon, valamint az ingyenes Természetjáró applikációban. Hazánk legendás útvonalának nemzetközi népszerűségét növelheti, hogy angol, német és szlovák nyelven is elérhető a Természetjáró.hu-n.

Cikkajánló