Állítsuk meg az időt egy különleges pillanatra!

A 9. Tweed Kerekezés Európa egyik legrangosabb kosztümös kerékpáros felvonulása Budapest belvárosában. Idén 2015. április 11-én, szombaton kerül sor a jeles eseményre.

Szerző:
TM
Fotó:
TWEED RUN BUDAPEST
2015. március 28.

A 9. Tweed Kerekezés Európa egyik legrangosabb kosztümös kerékpáros felvonulása Budapest belvárosában. Idén 2015. április 11-én, szombaton kerül sor a jeles eseményre.

A Tweed Kétkeréken Magyarország kerékpáros társaság által évente több alkalommal szervezett veterán és vintage kerékpáros felvonulás Budapest legszebb utcáin gördül végig, közben Swing Flash Mobbal, öltözék- és kerékpárversennyel szórakoztatja a résztvevőket és a várost. Az Angliából indult Tweed Runnak többéves hagyománya van Németországban, az USA-ban, Oroszországban, Japánban, sőt Brazíliában is.


A tavaszi rendezvény szervezői és résztvevői a költészet napja és a Csepel gyárat alapító Weiss Manfréd 158. születésnapja előtt is tisztelegnek.


Az őszi túra egyik legöregebb kerékpárja egy 1930-as évek körüli Univerzál típusú német luxus túrakerékpár volt, amin az apukájával utazott a 3 éves Zalán is. Velük jött még a túrákon 700 méter csipkeharisnya, 200 méter nadrágtartó, háromszáz Tweed zakó és számtalan kiegészítő megidézve az 1920-1950-es évek angolszász kultúráját.
 

Az eddigi rendezvényeken, a több mint 600 résztvevő, tízezer kilométert tett meg örömbringázva a fővárosban.

A 12 táncos Flash Mobon a Pepita Tánc Egyesülettel együtt közel 200 résztvevővel táncoltak a Bazilikánál, a Hősök terén és a Parlamentnél! Készült körülbelül harmincezer fotó és tucatnyi videó is.

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bringás híreink:

Új kerékpárút a Tiszánál
Kerékpárral a Himaláján át - VIDEÓ
Horvát-magyar kerékpáros fejlesztések Baranyában

Cikkajánló