Bivalyokkal is randevúzhatsz a Móra-túrákon

Mórahalom vonzerejét a romlatlan természeti környezet, a csend, a jó levegő, a néphagyományok, a színes kulturális programok és termálfürdőjének gyógyereje adja.

Szerző:
Móra-Tourist Nonprofit Kft.
Fotó:
Móra-Tourist Nonprofit Kft.
2015. június 5.

Mórahalom vonzerejét a romlatlan természeti környezet, a csend, a jó levegő, a néphagyományok, a színes kulturális programok és termálfürdőjének gyógyereje adja.

 

 

MÓRAHALMI KINCSEK

o GAZDAG FLÓRA:
Csipaki semlyék, a Tanaszi rét, valamint a Madarász tó területén olyan fokozottan védett, ritka növényeket csodálhattok meg, mint a fehér tündérrózsa, mocsári kosbor, vagy a pókbangó.

 

KÜLÖNLEGES ÁLLATOK:
A Nagyszéksós-tó nemcsak a nádi énekesmadarak paradicsoma, de élnek itt bölömbikák, héják is. A szabadon látogatható bivalyrezervátum csordáját 150 egyed alkotja.

Az Alföldi Kéktúra útvonalán mentén több olyan települést is találhatunk, amelyeken bűn átrohanni. Mórahalom is ezek közé tartozik.

 

A déli határszél közelében található város az elmúlt időszakban kiemelkedően sokat tett azért, hogy még több turistát csalogasson hozzájuk. Tisztában vagyunk azzal, hogy a természetjárók zöme a hegyvidékek felé veszi az irányt, mi mégis iszeretnénk bemutatni nektek a síkságok különleges világát.

 

 

A Nagyszéksósi iskola a kiindulópontja a Móra-túra útvonalnak, mely a környező települések jellegzetességeit mutatja be gyalogos-, lovas- és kerékpártúrák alkalmával.

 

 

 

 

Túrák bakancsban és kétkeréken

BRINGÁVAL:
A két védett területet, a Nagyszéksós-tavat és az Ásotthalmi Láprétet összekötő 12 kilométeres utat könnyedén megtehetitek kerékpárral is. Így akár egy napba is beleférhet egy kis madarászás és a Csodarétnek is nevezett láp felfedezése.

 

TANÖSVÉNY:
Csipak-semlyék
felfedezését szakvezetéssel, de önállóan is megtehetitek. Utóbbi esetben táblák segítenek titeket a 3 kilométeres tanösvényen a gazdag növényvilág felfedezésében. Kornistárniccsal, orchidea fajokkal és szibériai nőszirommal is találkozhattok itt. Parkolni a Zöld Közösségi Háznál lehet.

 

COMBOSABB TÚRA:
Hogy a síkságon könnyű gyalogolni? Válassz egy becsületes távot! 44 kilométer bolyongás a pusztán nemcsak élményeket ad, de az izmaidat is megdolgoztatja. A javasolt útvonal a nagyszéksósi iskolától indul, érinti a Csipak semlyéket, a Tanaszi rétet, az Ásotthalmi láprétet, a Gárgyán erdőt, a Kiss Ferenc Emlékerdőt, majd Rúzsa Sándor fáját is megcsodálva térhettek vissza a kiindulópontra.
 

Korábban megírtuk:

Új téjvédelmi körzet létesült Mórahalom téréségében
Medical wellness szálloda épül Mórahalmon

 

Ajánlott linkek:
Mórahalom város honlapja
Mórahalom Turisztikai Portál

 

 


 

Cikkajánló