Bőgnek a szarvasok, jönnek az erdőlátogatási korlátozások

Szeptemberben csak korlátozások mellett látogathatóak a Mecsek, a Zselic és az Ormánság erdei.

Szerző:
TM
Fotó:
Adobe Stock (kiemelt kép - illusztráció)
2020. szeptember 1.

Szeptemberben csak korlátozások mellett látogathatóak a Mecsek, a Zselic és az Ormánság erdei.

A Mecsekerdő Zrt. tájékoztatása szerint a Szigetvári Erdészet sasréti, a Sásdi Erdészet kisvaszari, az Árpádtetői Erdészet hetvehelyi, a Pécsváradi Erdészet kárászi és mészkemencei, továbbá a Sellyei Erdészet szentegáti vadászterületén lép életbe szeptember 1-től a hónap utolsó napjáig tartó részleges erdőlátogatási korlátozás.

Ez azt jelenti, hogy a látogatóknak csak reggel nyolc és délután négy óra között szabad az említett erdőrészeken tartózkodni. Persze a korlátozás az erdőterületekre vonatozik, nem a lakott területekre, a kerékpárutakra, a parkokra és a frekventált kirándulóhelyekre, kiépített turisztikai központokra, illetve azok környékére.

A Mecsekerdő Zrt. szeptemberben vezetett, szarvasbőgéshallgató kirándulásokat szervez. Egyelőre két túrát hirdettek meg (a továbbiakról a mecsekerdo.hu oldalon és a társaság Facebook-oldalán lehet tájékozódni).

Kisvonatozás szarvasbőgéssel: Szeptember 11-12-én este 7 órakor indul a Zselici Csühögő Almamellékről, a résztvevőket szakvezető kíséri. Jelentkezni a tura@mecsekerdo.hu e-mail-címen lehet.

A szarvasbőgés általában valamivel előbb kezdődik az ország délebbi tájain, így hamarosan várhatóak a korlátozások az ország többi részében is.

Forrás: mti, mecsekerdo.hu

Cikkajánló