Csodás ásványkincseket láthattok Mátraszentimrén

Magyarország legmagasabb településén, a festői szépségű Mátraszentimrén nyitotta meg kapuit 2015. februárjában a Mátra Ásványház Múzeuma.

Szerző:
matraasvany.hu
Fotó:
Shutterstock
2015. április 12.

Magyarország legmagasabb településén, a festői szépségű Mátraszentimrén nyitotta meg kapuit 2015. februárjában a Mátra Ásványház Múzeuma.

Talán a sors keze, hogy a gyűjteménynek teret adó épület korábban éppen egy paleontológus professzor üdülője volt.

A mintegy 150 m2-es kiállítótér érdekessége, hogy hazánkban egyedülálló módon egy működő ásványcsiszoló műhely életébe is bepillantást nyerhetnek a látogatók.

A múzeum a Magyarországon és Romániában talált ásványokon kívül szép kollekcióval rendelkezik a nagyvilágból is. A mikroásványok rejtett világa iránt érdeklődők a kihelyezett mikroszkópok segítségével tanulmányozhatják az apró csodákat. Az UV kamrában az ultraibolya fény ásványokra gyakorolt hatását lehet megfigyelni. A gyerekek kipróbálhatják az aranymosást. Kicsik és nagyok egyaránt részt vehetnek szervezett ásványgyűjtő túrákon.

A múzeum színes programjai egész évben igénybe vehetőek, és akár több napos elfoglaltságot is nyújthatnak a Mátrában vendégeskedő turisták számára.

Iskolai csoportok 25 fő felett 3000 Ft értékű magyarországi ásvány vagy fosszília szemléltető tablót kapnak ajándékba!
 

A múzeum hivatalos weboldala

a facebookon is megtalálhatod őket
 

Cikkajánló