Éjszaka megrendelésre fog közlekedni a fogaskerekű

Szombattól újra jár, hajnalban és késő este pedig azon a szakaszon fog közlekedni a fogaskerekű, amit előzetesen megrendeltek.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
BKK
Forrás:
MTI
2022. április 27.

Szombattól újra jár, hajnalban és késő este pedig azon a szakaszon fog közlekedni a fogaskerekű, amit előzetesen megrendeltek.

Véget ér a pályakarbantartás, így április 30-án hajnalban újraindulhat a Városmajor és a Széchenyi-hegy között közlekedő járat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel. Indul a Telefogas rendszer, aminek a lényege, hogy menetrenden és üzemidőn kívül megrendelésre fog közlekedni a fogas.

Alapesetben reggelente hétköznap fél hatig, hétvégén és ünnepnapon fél nyolcig, este tíz óra után minden nap csak külön kérésre indulnak a szerelvények. A fogaskerekű csak addig a megállóig fog közlekedni, ameddig az igénylő utazni szeretne, onnan a szerelvény visszatér a Városmajor végállomásra. Ezzel a zajterhelés is kisebb lesz éjszaka a környéken.

Fogaskerekűt „rendelni” online a telefogas.bkk.hu oldalon és a BKK ügyfélszolgálat telefonszámán (06 1 325 5255) legkésőbb 30 perccel a tervezett indulás előtt lehet. Emellett személyesen is jelezhetjük az igényünket a városmajori végállomáson, ebben az esetben nem szükséges 30 perccel korábban szólni. Mindig a menetrendi indulási időpont előtt kell jelezni az utazási igényt. A már közlekedő vonatnál a járművezetőt is lehet értesíteni a további utazási szándékról.

Cikkajánló