Fókuszban a természet - Koncz-Bisztricz Tamás

Természetfotósokat bemutató sorozatunk legújabb részében azt az alig 15 éves Koncz-Bisztricz Tamást mutatjuk be, akire két éve figyeltünk fel a Varázslatos Magyarország fotópályázatának díjátadóján.

 

Szerző:
Pálvölgyi Krisztina / TM
Fotó:
Francz Ilona
Koncz-Bisztricz Tamás
2019. április 4.

Természetfotósokat bemutató sorozatunk legújabb részében azt az alig 15 éves Koncz-Bisztricz Tamást mutatjuk be, akire két éve figyeltünk fel a Varázslatos Magyarország fotópályázatának díjátadóján.

 

Tamás már két évvel ezelőtt is szép eredményeket ért el az akkori pályázaton, idén pedig két kategóriagyőzelmet és egy második helyet nyert, az éves ranglistán pedig 10. helyezést ért el. Olyan nagy nevekkel méretett meg, mint Daróczi Csaba, akivel már szintén készítettünk riportot korábban ebben a rovatunkban. Tomi a tavalyi naturArt Az Év Természetfotósa pályázatán, ami hazánk legrangosabbja, második helyezést ért el az ifjúsági kategóriában.

 

Tomi a Fülöp-tó kiszáradt medrében

 

Az örökmozgó fiúval és édesapjával a Csongrád megyei Pusztaszer központjában beszéltünk meg találkozót, hogy onnan együtt menjünk ki a fiú egyik kedvelt fotós helyére, a Fülöp-székre. Célpontunk elsősorban a szikes Fülöp-tó és a közelében található Bagi-malom és környéke volt.

 

Az élet bölcsője című képe kategóragyőztes lett a Varázslatos Magyarország 2018. áprilisi pályázatán

 

Tomi magazinunk megjelenésének hónapjában tölti be a 15-öt, de mostanra szinte nem maradt olyan kérdés a környék élővilágával kapcsolatban, amelyre ne tudna válaszolni. A rengeteg odakint töltött idő tapasztalt vadonszakértővé tette a fiút. Általában hétvégente mennek fotózni az édesapjával, aki egyben mentora is, jellemzően Csongrád környéki helyekre.

 

Levél alatt lapul a béka, Tomi egyik kedvenc fotója

 

A Turista Magazin áprilisi számában olvashatjátok Tomival tett fülöp-széki sétánk közben készült interjúnkat, ahol beszélgettünk vele fotózásról, természetről, kedvenc fotós témáiról, példaképekről, de arról is, hogyan kezdte a természetfotózást, mi az, ami most motiválja, és hogy milyen érzés ilyen fiatalon a legjobbak között lenni.

 

ÁPRILISI SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, DE KEDVEZMÉNYES ELŐFIZETÉSRE IS VAN LEHETŐSÉGED.

 

Kapcsolódó cikkeink:

A Bükk-vidék szeme - Gyárfás-Tóth Gábor

Fókuszban a természet - Potyó Imre

Fókuszban a természet - Daróczi Csaba

Fókuszban a természet - Szilágyi Attila, a Hortobágy természetfotósa

Fókuszban a természet - Molnár Péter

Fókuszban a természet - Szekeres Levente

Cikkajánló