Föld órája: merülj el abban, ami neked és a bolygónak is jó!

Március 23-án este fél 9 és fél 10 között jön a Föld órája, amikor világszerte kihunynak a fények. A WWF arra buzdít, hogy idén ezen a napon válassz egy környezetbarát kikapcsolódási formát.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (Kiemelt kép)
Forrás:
WWF
2024. március 22.

Március 23-án este fél 9 és fél 10 között jön a Föld órája, amikor világszerte kihunynak a fények. A WWF arra buzdít, hogy idén ezen a napon válassz egy környezetbarát kikapcsolódási formát.

2024-ben a szervezet arra szeretne emlékeztetni, hogy a lakóhelyedtől, a munkádtól és az életkorodtól függetlenül találhatsz olyan kikapcsolódási formát, ami neked és a bolygónak is jót tesz.

Merülj el egy olyan tevékenységben, amiből úgy töltekezel, hogy közben nem terheled a környezeted, 20:30-kor pedig kapcsolj ki mindent egy órára

– írják, és a honlapjukon ötleteket is adnak hozzá. Több kategória és tevékenység között választhatsz: lehet például újrahasznosítani, megjavítani egy régi ruhadarabot, fotózni, rajzolni, festeni, természetfilmet nézni, túrázni, futni, jógázni a szabadban, vagy egyszerűen csak olvasni egy jó könyvet. A WWF vezetett sétákat is szervez a Szilas-tónál és az észak-pesti patakok mentén. A tippeket itt találod. Ha csatlakozol a Föld órájához, és regisztrálsz, még nyerhetsz is a WWF-fel március 23-án.

A Föld órájára legelőször 2006-ban került sor Sydney-ben. Egy év múlva már a világ legtöbb nagyvárosában lekapcsolták a világítást egy órára, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozásra. Az eseményt minden évben márciusban tartják, tavaly már több mint 190 ország vett benne részt.

A Föld óráján világszerte híres épületek, nevezetességek – például az Eiffel-torony, a Sydney-i Operaház, a New York-i Empire State Building, a római Colosseum vagy a budai vár – díszkivilágítása lekapcsol egy órára, de a kezdeményezéshez magánszemélyként és településként is lehet csatlakozni lekapcsolással.

Cikkajánló