Programok

Földvárak, kecskeagility és holdfénytúra - Hétvégi programajánló

Amennyi szín van ősszel a fákon, annyira színesre sikeredett a mostani programajánlónk. Már most elkezdheted szervezni a hétvégét!

Szerző:
TM
Fotó:
Gulyás Attila
123rf
2016. október 13.

Amennyi szín van ősszel a fákon, annyira színesre sikeredett a mostani programajánlónk. Már most elkezdheted szervezni a hétvégét!

1. Holdfénytúra a Rezi várhoz


A vezetett éjszakai túrán a telihold fényénél, vadregényes erdőkön keresztül túrázik a csapat a rezi várhoz a területet jól ismerő természetvédelmi őr vezetésével. Lámpát, láthatósági mellényt, tartalék pulóvert és meleg italt vigyünk magunkkal. A túra hossza 9 km, időtartama 4 óra, szintje kb. 160 m.

 


Mikor?
2016. október 14.
Hol?
Rezi vár
Még több infó itt.

2. XV. Gombász Hétvége és Gombakiállítás 


Gombagyűjtés, felnőtt gombaismereti túra és gombakiállítás. A begyűjtött gombákat a túrák végén az Agostyáni Faluháznál vizsgálják be.

 

 

Mikor?
2016. október 15.
Hol?
Agostyán
Még több infó itt.

3. „Őszülő Gemenc”-túra 


A „20 év, 20 túra”-programsorozat jelvénygyűjtő túrája az Alföldi Kéktúra útvonalán halad, és érint egy ártéri kaszálót és egy rég elfeledett dunai mellékágat. A túra közben megfigyelheted, hogyan készülnek az állatok a téli időszakra, és miként vetik le a növények az élénk nyári ruhájukat. A túra hossza 6 km, időtartama 3 óra.
Mikor?
2016. október 15.
Hol?
Gemenc
Még több infó itt.

4. Nyúlcipőbolt Mátra Trail 

 


A Nyúlcipőbolt Trail-sorozatának harmadik állomása. Három táv (7,5/19/29 km) közül lehet választani. A rajt és a cél Mátrafüreden, az erdészeti szakközépiskolában van. Csak a legrövidebb táv befutói végeznek Kékestetőn, ahonnan vissza is tudnak gyalogolni a rajtba, a másik két táv kezdő- és végpontja megegyezik.
Mikor?
2016. október 16.
Hol?
Mátra
Még több infó itt.

5. Ócsai gazdanap


Most hétvégén kézművesvásárral és játékos foglalkozásokkal mutatkoznak be az ócsai és környékbeli gazdálkodók. Libás és krumplis játékok, savanyúkáposzta- és töklámpakészítés, tökfaragás, népi játszóudvar és kutyás bemutató mentett kutyákkal - csak pár program az őszi ünnepség kínálatából.
Mikor?
2016. október 16. 10.00-16.00
Hol?
Ócsai Tájház

Még több infó itt.

6. Tisza-tavi Madaras Fesztivál

  


A Tisza-tavi Vízi Sétány Tanösvényen az érdeklődők egy 1500 méter hosszú pallóúton végigmenve ismerkedhetnek meg a Tisza-tó növény- és állatvilágával, és eljuthatnak a tó eddig megközelíthetetlen vadregényes területére. Most szombaton és vasárnap madárismereti napot hirdettek meg, ahol sok játék és madármegfigyelés lesz a program.
Mikor?
2016. október 15-16.
Hol?
Poroszló
Még több infó itt.

7. Őskori földvárak nyomában


A Bükk vidékének történelmi múltjáról nemcsak a kővárak, de a sáncokkal, árkokkal határolt „földvárak” is tanúskodnak. Ilyen egykori erősség a Bélapátfalva és Szilvásvárad között található Kelemen széke. A szakvezetett gyalogtúrán te is eljuthatsz a Bükk egyik legnagyobb, bronzkori erődített telepéhez.
Mikor?
2016. október 15. 9.00-13.00
Hol?
Bélapátfalva
Még több infó a túráról itt.

 

 

8. Kecskeagility a Budakeszi Vadasparkban

  

 

 

 

Talán nem hiszed, de még a közönséges házi kecskék is macskákat megszégyenítő mozgáskoordinációs képességgel és egyensúlyérzékkel rendelkeznek. Vajon mivel motiválható egy kecske? Át tud ugrani egy karikán? Vasárnap Budakeszin kiderül.
Mikor?

2016. október 16. 13.00
Hol?
Budakeszi Vadaspark
Még több infó ide kattintva.
 

Cikkajánló