Főszerepben a természet - hétvégi programajánló

A hétvégén kirándulást tervezel, de még nem tudod, merre indulj? Mutatunk pár szuper ötletet, ahová megéri kimozdulni. 

Szerző:
TM
Fotó:
Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága
hoditoturak.hu
Gulyás Attila
bvkk.hu
2018. május 30.

A hétvégén kirándulást tervezel, de még nem tudod, merre indulj? Mutatunk pár szuper ötletet, ahová megéri kimozdulni. 

Remek szabadtéri programok közül válogathatunk június első hétvégéjén. Lepkés kalandok az Őrségben, pilisi túrák Kesztölc környékén, geokesser találkozó Veszprémben, Velencei-tó körüli tekerés és Balaton-felvidéki családi geotúra. Igazán jó helyek, ahol nincs is más dolgunk, mint élvezni természet szépségeit.

 

1. Őrségi Lepkekaland

 

 

A háromnapos hétvégi rendezvény érdekes és színes programokat kínál mind a természetszerető családok, mind pedig a szakavatottabb lepkészek és természetfotósok számára. Játszóházak, lepkésztúrák, előadások és az Őrség páratlan hangulata várja az érdeklődőket.

 

Mikor?
2018. június 1-3.
Hol?
Őrség, Őriszentpéter, Magyarszombatfa, Szalafő-Pityerszer
Bővebb infó ide kattintva.

 

2. Hódító túrák a Pilisben

 

 

A kesztölci családi és túranapon két táv közül választhatnak az érdeklődők. A 4 km-es helytörténeti vezetett sétán a falu érdekességeivel ismertetnek meg a kesztölciek. A Szuszogó Túra elnevezésű 8,6 km-es útvonal már egy kicsit komolyabb kihívást jelent az előbbinél, de kevésbé tapasztalt túrázók is belevághatnak. A Fekete-hegyen található Sasfészek kulcsosházig csodás kilátások örvendeztetik meg az túrázókat. Az aktív programok mellett bográcsgulyás, levendulás frissítők, kézműveskedés és nyereményjáték is lesz.

 

Mikor?
2018. június 2. 8.30 - 14.30
Hol?
Kesztölc, Erdészház Turistaszálló
Bővebb infó ide kattintva.

 

3. Veszprémi Geokesser Találkozó és Túraverseny

 

 

A versenyen az erdei túraútvonalon elrejtett kincsek megtalálása a cél. A teljesítendő távok kategóriától függőn 5-9 kilométeresek. A résztvevők turistatérkép (a szervezők biztosítják), illetve GPS-készülék segítségével kereshetik az ellenőrző pontokat. A kategóriák helyezettjei oklevelet és plakettet kapnak, de minden résztvevő egyenlő eséllyel indul az izgalmas tombolatárgyakért.

 

Mikor?
2018. június 2. 9.00 - 17.00
Hol?
Veszprém, Erdei panzió
Bővebb infó ide kattintva.

 

4. Velence 10X - Tókerülő bringás túra

 

 

A Velence 10-szer egy választható távolságú kerékpáros teljesítménytúra, amelyen te döntöd el, hogy mennyit vállalsz be. Azaz, hányszor tekered körbe a Velencei-tavat. Minden nevező a helyszínen a kerékpárra szerelhető vázszámot kap, melyet gyorskötöző segítségével tud rögzíteni a nyereg alá. A velencei rendezvényközpont előtt elhaladva ennek segítségével rögzítik a szervezők a teljesítéseket.
A maximálisan vállalható táv 10 kör, az ennél nagyobb teljesítések csak az emléklapon kerülnek elismerésre.

 

Mikor?
2018. június 2. 6.00 - 20.00
Hol?
Velencei-tó, Velence, rajt és cél helyszíne: Korzó étterem és pizzéria mellett
Bővebb infó ide kattintva.

 

5. Családi geotúra a Halom-hegyi tanösvényen

 

 

A Mencshelyhez tartozó Halom-hegyen a résztvevők egy interaktív sétával vehetik birtokba a Vulkán tanösvényt és a Kossuth-kilátót. A programot egy közös terepi társasjátékkal zárják: az egykori bazaltbánya köveiből kirakott, 70 lépéssel körüljárható, Balaton formájú játéktéren mérkőzhetnek meg a csapatok, ahol kiderül, ki, mennyi információt gyűjtött össze közös vulkánjáró expedíciónk során.

 

Mikor?
2018. június 3. 10.00 - 13.00
Hol?
Balaton-felvidék, találkozóhely: Mencshely, Vulkán tanösvény indítótábla
Bővebb infó ide kattintva.
 

Cikkajánló