Fussunk neki az ősznek!

Programajánló azoknak, akik nemcsak járni, hanem futni is szeretnek a természetben.

Szerző:
DBS
Fotó:
X2S Team
2013. szeptember 1.

Programajánló azoknak, akik nemcsak járni, hanem futni is szeretnek a természetben.

Szeptember 14-én lesz a Nomád-Baradla Underground Terepfutás, amelyet már második alkalommal rendeznek meg. Minden bizonnyal ez Magyarország legkülönlegesebb útvonala, hiszen a meseszép Baradla-barlang járataiban és az Aggteleki-karszt, kihívásokkal teli erdeiben zajlik a megmérettetés. Azoknak is érdemes ellátogatni a helyszínre, akik nem neveztek a futásra, hogy megismerjék a verseny atmoszféráját. Az eseményhez szervesen kapcsolódik a Gömöri Gyümölcsfesztivál. Itt a lekvárfőzés rejtelmeivel, a térség gombafajtáival ismerkedhetünk, de lesznek gyermekeknek szóló programok, sőt remek koncertek is!

 

Szeptember 21-én számos futóprogram lesz szerte az országban. Mátrafüredre két fős csapatokkal nevezhetnek azok, akik nem ijednek meg a 73 kilométeres távtól és a leküzdendő 3380 méteres szintkülönbségtől. A Terepfutás.hu rendezvényre különleges szabályok szerint zajlik, párban kell futni, így itt azokat várják, akik képesek összehangoltan, partnerükkel együtt teljesíteni a versenyt.

 

Természetesen a rövidebb távok kedvelői sem maradnak események nélkül szeptemberben. 2013. 09.15-én VASÁRNAP, az X2S Terepfesztivál keretein belül rendezik meg az Életfa Terepfesztivált és MAHFUSZ Hegyifutó Kupafutamot Piliscsabán. A 28 km-es kupafutam mellett 7 km-es terepfutást és gyermekversenyt is lebonyolítanak a szervezők. A terepfesztiválon továbbá színes családi programok, vetélkedők, tombola, sport és életmódtanácsadás, masszázs bemutatók, meghívott vendégek várják az idelátogatókat.

 

 

A Zöldgömb Sport Klub ebben az évben közel 100 eseményt szervezett. A III. Előzd meg a kisvasutat! programsorozat szeptember 7-én Balatonfenyvesre érkezik és futásban 1, 8 és 16 km-es távokra lehet nevezni különböző korosztályok szerint, de duatlonban, kerékpáron is indulhattok. Aki családjával vesz részt az eseményen még nevezési díjat sem kell fizetnie!

 

A dunántúliaknak a 19. Sokorói Hegyifutást ajánlhatjuk, amelyre szeptember 21-én kerül sor a tényői dombok között, ugyanezen a napon a BBU Esztergom-Dobogókő között országúti és trepufutó, sőt gyalogtúra versenyeket is koordinál majd a Dobogókő Hegyi Fesztiválon, Sátoraljaújhelyen pedig a IV. Magashegyi Futóversenyt rendezik meg egy héttel korábban 15-én.

Cikkajánló