Gerecse-kedvelők, figyelem: indul a nevezés!

Mindig megújuló hagyományként idén is lesz Gerecse 50 teljesítménytúra, méghozzá a negyvenegyedik. Az áprilisi rendezvényre egy sereg újdonsággal készülnek a szervezők, amelyre mától lehet jelentkezni.

Szöveg és fotó:
Magyar Természetjáró Szövetség
2023. február 1.

Mindig megújuló hagyományként idén is lesz Gerecse 50 teljesítménytúra, méghozzá a negyvenegyedik. Az áprilisi rendezvényre egy sereg újdonsággal készülnek a szervezők, amelyre mától lehet jelentkezni.

Hazánk első 50 kilométeres teljesítménytúrája napjaink egyik legnépszerűbb, legnagyobb létszámot megmozgató túraeseménye is, amelyre célszerű minél hamarabb jelentkezni, hogy biztosítsuk helyünket a négy táv egyikén. Szokás szerint a jelentkezés online zajlik, az esemény honlapján február 1-jén 10 órától nyílik meg a nevezési felület.

Ami nem változik: hagyományosan április harmadik szombatján, idén tehát a húsvét utáni szombaton, április 15-én lesz a Gerecse 50. A távok sem változnak, lesz 50, 30, 20 és 10 kilométeres túra a jól ismert útvonalakon. Kizárólag online lehet nevezni, helyszíni nevezésre nem lesz lehetőség.

A szervező Magyar Természetjáró Szövetség és az alapító Komárom-Esztergom Megyei Természetjáró Szövetség idén is törekszik a túraesemény lehető legzöldebb megvalósítására, azaz a környezeti terhelés csökkentésére, így a rendezvény PET palack mentes, a nevezés és a sikeres teljesítést igazoló oklevél is digitális lesz, akárcsak a terepi ellenőrzőpontok.

A klasszikus 50-es táv sikeres teljesítőinek az évtizedes jelvény-sorozatba illő díjazás jár, akik pedig a rövidebb távok valamelyikét teljesítik szintidőn belüli, egy szép kitűzővel lehetnek gazdagabbak.

Ami változik: A rajt és a cél helyszíne Tatabányán belül. Idén először a megújult Megyeháza térről indulhatnak majd a túrázók, és ide is fognak megérkezni a Gerecse zöldülő erdeinek bejárása után. A tágas tér az eddigieknél is jobb körülményeket biztosít a túra előtti készülődéshez és a túra utáni pihenéshez.

Ez a jól ismert teljesítménytúra-nap a Gerecse hegység rejtett természeti szépségeinek felfedezésére és egy kellemes megmérettetésre invitál, ahol nem mellesleg sok ismerős túrázóval is lehet találkozni vagy újakkal megismerkedni. Akiket pedig a Kéktúra érdekel, ők is belekóstolhatnak a kéktúrázásba ezen a napon, hiszen az 50 kilométeres táv útvonala több bélyegzőhelyet is érint.

A Magyar Természetjáró Szövetség TEKA-kártyája 20% kedvezményt biztosít a nevezéshez és 20% kedvezményt a rendezvényre vásárolt MÁV-START menetjegyhez.

Cikkajánló