Gőzmozdonyos nosztalgiavonatok a kisvasutakon áprilisban

A tavasz érkezésével nem csupán a kirándulóforgalom indul meg a kisvasutakon, hanem a sokak által kedvelt nosztalgiavonatok is.

Szerző:
Halász Zsolt
Fotó:
Gulyás attila
2015. április 3.

A tavasz érkezésével nem csupán a kirándulóforgalom indul meg a kisvasutakon, hanem a sokak által kedvelt nosztalgiavonatok is.

A Gemenci erdő mélyén fekvő Lassi állomást az Alföldi Kéktúra is érinti

 

Négy kisvasúton (Gemencen, Királyréten, Nagycenken és Csömödéren) menetrend szerinti forgalomban is találkozhatunk az öreg gőzösökkel, két helyen (Gyöngyösön és Szilvásváradon) pedig különvonatként vehetők igénybe.

Gemencen először a húsvéti hétvége mindhárom napján (nagyszombaton, húsvétvasárnap, húsvéthétfőn), utazhatunk a gőzvontatású nosztalgiavonatokkal - ha az időjárási és műszaki körülmények megengedik. Ezt követően a nyári szezon végéig minden hétvégi és munkaszünetes napon élvezhetjük Rezét gőzös pöfögését. A menetrend szerint Rezét gőzös 9.30-kor és 13.30-kor indul Pörbölyről Gemenc Dunapart állomásra, ahonnan 12.40-kor illetve 16.38-kor érkezik vissza.

 

 

Nosztalgiavonat indulása Kismarosról


Királyréten húsvét alkalmából (2015. április 5-6-án, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn) indul ismét útnak a Királyréti Erdei Vasút "Morgó" nevű gőzmozdonya. Indulási időpontok mindkét napon:
Kismarosról: 10.00, 12.00, 14.00, 18.00 órakor
Királyrétről: 8:38 , 10:38, 12:38, 16:38, 18:38-kor


Nagycenken szintén 2015. április 5-én és 6-án (húsvétvasárnap és húsvéthétfőn) vontatja András gőzös a Széchenyi Múzeumvasút szerelvényeit.


Csömödéren április 25-én a helyi kisvasúti szezon első napján számíthatunk Ábel gőzös közlekedésére.

Kisvasutas híreink
 

Cikkajánló