Gyermeknapi kisvasutas programok országszerte

Május utolsó vasárnapja a gyerekekről szól. Összegyűjtöttünk néhány hétvégi kisvasutas programot, ahol a megszokott élmények mellett színes programokkal is várják a családokat.

Szerző:
Turista Magazin
2022. május 27.

Május utolsó vasárnapja a gyerekekről szól. Összegyűjtöttünk néhány hétvégi kisvasutas programot, ahol a megszokott élmények mellett színes programokkal is várják a családokat.

Széchenyi-hegyi Gyermekvasút

Vasárnap ingyenesen utazhatnak a 18 évnél fiatalabbak a nosztalgia vonattal is közlekedő Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton. A sűrített, 40-50 percenként induló járatok hűvösvölgyi végállomásán egész nap programokkal kedveskednek a látogatóknak. A kisebbeknek lesz arcfestés, óriásszínező, óriás társasjáték, alkotóház, ugrálóvár, akadálypálya. A színpadon 11 órakor fellép a Mesekocsi Színház, később zsonglőrbemutató szórakoztatja a nézőket. A családi kvíz nyertesei vasúttal kapcsolatos ajándékokra is számíthatnak.

Mindezek mellett az érdeklődők kívül-belül megnézhetnek egy tűzoltóautót, felszállhatnak a Volánbusz karrierjáratára – ahol kipróbálhatják az autóbusz-vezetéstechnikai szimulátort –, de lesz vonatszimulátor és terepasztal is. Lehet majd hajtányozni, valamint a KRESZ-pályán a helyes közlekedés szabályaival ismerkedhetnek meg a gyerekek.

Lillafüredi-és Pálházi Erdei Vasút

A hétvégén a Lillafüredi- és a Pálházi Állami Erdei Vasúton gyermeknapi kedvezménnyel lehet majd utazni. A járatokon a 14 év alatti gyerekek 600 Ft-os napijeggyel korlátlan számú utazást élvezhetnek.

Gemenci Erdei Vasút

Gemencen is családi programokkal készülnek vasárnap: a Frigyes főherceg felújított pavilonjában berendezett kiállítás a gímszarvasok életéről, szokásairól és vadászatukról ad átfogó képet. A Gemenc Kincsei kiállításon megismerkedhetünk az ártér egyedülálló életközösségével, a jellemző állat- és növényfajokkal, továbbá a Pavilon galériában Dr. Almási István szekszárdi természetfotós kiállítását is megtekinthetjük.

Természetesen a kicsiknek nem maradhat el a játék sem: csirkepofozó, malom, horgászat, karikadobó, hordó célba dobó játék, lápjáró verseny, hintalovaglás, kocka-kirakó, ügyességi játékok is lesznek, illetve a felnőttek is kipróbálhatják magukat a virtuális lövészetem. A vadászattörténeti tanösvényt végigjáró, és a feladatlapot helyesen kitöltő gyerekek ajándékok nyerhetnek.

Mátravasút

Május 29-én, 9 órától 17:30-ig érdekes kiállításokkal várják a látogatókat a Gyöngyösi múzeumban, mely a Mátravasút állomás I. vágánya mellett található. Érdemes itt követni a Mátravasút programjait.

Zsuzsi Erdei Vasút

Kicsik- és nagyok kedvence, az idén 140-ik születésnapját ünneplő Zsuzsi Erdei Vasút május utolsó vasárnapján a jubileumhoz illő, színes gyereknapi forgataggal várja a gyerekeket Hármashegyalján! A gyermeknap alkalmából ezen a napon is a 99 éves Zsuzsi gőzös fut ki és repíti az Utasokat az Erdőspuszták mesébe illő tájain Hármashegyaljáig, ahol nagyszerű programokkal várjuk a családokat. A programról részletesen itt!

Kemencei Erdei Vasút

Vasárnap Kemence és Feketevölgy között ingyenesen utazhatnak a 14 év alattiak, illetve Kemence végállomáson kézműves programmal várják az érdeklődőket. A Kemencei Erdei Múzeumvasút honlapján több érdekesség és a menetrend is megtalálható.

Cikkajánló