Gyógyulófélben lévő tájsebek az áprilisi Turista Magazinban

Bár nem tudjuk, meddig tart ez az önkéntes otthoni száműzetés az új típusú koronavírus-járvány miatt, de a Turista Magazin a legfrissebb lapszámával már a „karanténvilág” utáni időszakra gondol, és jó pár olyan helyszínt megmutat, amelyeket a négy fal között a kanapéról is lehet csodálni, és ahová a járvány lecsengése után érdemes lesz majd ellátogatni.

Szerző:
TM
2020. március 27.

Bár nem tudjuk, meddig tart ez az önkéntes otthoni száműzetés az új típusú koronavírus-járvány miatt, de a Turista Magazin a legfrissebb lapszámával már a „karanténvilág” utáni időszakra gondol, és jó pár olyan helyszínt megmutat, amelyeket a négy fal között a kanapéról is lehet csodálni, és ahová a járvány lecsengése után érdemes lesz majd ellátogatni.

Nagyon fordult velünk a világ a koronavírus-járvány miatt. Kijárási korlátozás van, és visszavonultunk otthonaikba. A hírek, az események az interneten és a tévén keresztül érkeznek. A külvilág jócskán beszűkül annak, aki több hete már a négy fal között dekkol. Van home office, olvasás, filmnézés, szobaedzés, max. kutyasétáltatás, ha szerencséd van, kert a ház végében.

A természet azonban megvár. Ezért az áprilisi számunkban olyan időtálló természeti szépségeket ajánlunk, amelyeket ezekben a vészterhes időkben a kanapén olvasgatva, virtuálisan érdemes felfedezni, s ha pedig egyszer vége lesz az önkéntes karanténvilágnak, bizonyosan jó lesz elővenni ezeket az „elmentett” célpontokat.

Toplistás összeállításunkban ezúttal az ország tíz különleges tájsebét mutatjuk meg, amelyek bár a bányászati tevékenységnek köszönhetik a létüket, mégis látványosak, érdekesek, sőt a maguk módján szépek is. Van köztük bányató, barlang, legyalult hegytető és sziklatemplomokat idéző üreg is.

A História hasábjain Magyarország legrégebbi királyi palotájában jártunk, és nem kisebb feladatra vállalkoztunk, minthogy néhány olyan dolgot is elmondjunk a népszerű esztergomi várról, amit nem biztos, hogy mindenki tud.

Turistaházakat bemutató sorozatunkban a Pilis egyik legszebb panorámájával büszkélkedő Fekete-hegyi kulcsosházat, Messzelátó rovatunkban pedig a Dunaszentmiklós fölötti Új-hegy oldalában magasodó kilátót mutatjuk be. A Túrapraktikában az outdoor cuccok javíthatóságáról esik szó, sok hasznos tippel, tanáccsal, mert korán sem biztos, hogy, ami elromlik, az rögtön kuka is.

A bringásoknak is van egy tippünk: a Cserhát nyugati lankáin és kis forgalmú útjain vezető útvonal szépen felfűzi az érintett kisebb-nagyobb falvak érdekességeit. A Közép-Dunántúl piros turistaútjain végigvezető vándorlás bebarangolja a vadregényes Bakonyt, megmutatja a Vértes egyedi értékeit, és feltárja előttünk a Gerecse rejtett szépségeit. A Mesél a Térkép rovatban még többet megtudhatsz erről a túramozgalomról. Ebben a hónapban jártunk még a Helembai-hegységben, a Visegrádi-hegység, a Pilis és a Budai-hegység mesélő kövei között, és Tatán is tettünk egy városi sétát.

Az áprilisi lapszámunkat itt tudod megrendelni, előfizetni pedig ide kattintva tudsz ránk!

Most inkább csak gondolatban menj túrázni!

Bár mi „békeidőben” aktív kikapcsolódásra igyekszünk buzdítani az olvasóinkat, a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetben nekünk is az a felelősségünk, hogy felhívjuk a figyelmet a járványügyi intézkedések betartásának fontosságára. A természet megvár. Éppen ezért most mi is azt szeretnénk kérni, hogy saját és embertársai érdekében mindenki maradjon otthon, és a tartalmainkat a kanapén olvasgatva, egyelőre csak virtuálisan folytassa az ország felfedezését. Ehhez tovább fogjuk közölni a cikkeket és a posztokat, mert egyrészt utazni gondolatban is jó, másrészt ilyenkor van idő elmenteni azokat az izgalmas helyeket, amelyekre majd a járvány lecsengése után érdemes lesz ellátogatni. Addig is mindenkinek kitartást és jó egészséget kívánunk!


Cikkajánló