Halloweeni kisvasutazás és geotúra - programajánló hétvégére

Szellemes utazás a halloweeni járatokon, őszi erdők esti fényekben, a darvak most húznak, és a bringákat is érdemes elővenni. Ezekkel a programokkal te sem unatkozol majd a hosszú hétvégén.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Gulyás Attila
Burger Barna
BFNPI
Puskás József/KNPI
Tóth Judit
2016. október 28.

Szellemes utazás a halloweeni járatokon, őszi erdők esti fényekben, a darvak most húznak, és a bringákat is érdemes elővenni. Ezekkel a programokkal te sem unatkozol majd a hosszú hétvégén.

1. Halloweeni szellemjárat a Zsuzsi-vasúton és a „Zselici Csühögőn”

 


A 17 órakor induló éjszakai különvonat a Zsuzsi-vasúton egyenesen a Hármashegyalja állomásra repíti az utasait, ahol többek között „tök rémség” tökszépségverseny, boszorkányos kreativitásasztal és szellemes kalandtúra várja a kicsiket és a nagyokat. Visszaérkezés Debrecenbe 21 óráig. Almamellékről pedig éjszakai szellemvasúton érkezhetünk Sasrétre, ahol „rémes” jelmezes túrán vehetnek részt a vállalkozó szellemű jelentkezők. Indulás 16 órakor Almamellékről Sasrétre, visszautazás Almamellékre 22.30-kor. A programokra előzetes jelentkezés szükséges.
 

Mikor?
2016. október 29.
Hol?
Debrecen, Zsuzsi-vasút; Almamellék, Almamelléki Erdei Vasút
Még több infó a Halloweeni szellemvasutazásról itt és itt.

 

2. Esti fények az erdőben
 

 

Az erdő egyik legszebb arcát az őszi lombszíneződéskor mutatja nekünk, s ha még mindezt vegyítjük a lemenő nap sugaraival, akkor garantált az élmény. Persze a napsütést szavatolni nem tudjuk, de kevésbé szerencsés időjárási körülmények közt is ott lesznek a színes levelek, a gombák, az este suhanó árnyai... A túra hossza: 10-15 km, időtartama: kb. 4-5 óra. Figyelem, a túra a sötétben fejeződik be.

 

Mikor?
2016. október 29., 13.00
Hol?
Gödöllő, találkozó: Kapucinusok tere (Máriabesnyői kegytemplom parkolója)
Még több infó a programról itt.
 

3. Rejtőzködő geo- és kultúrtörténeti kincsek a Pécselyi-medencében
 

 

A geotúrán a Pécselyi-medence rejtett földtani- és kulturális kincseit fedezhetjük fel. A túrán megcsodálhatjuk Barnag népi stílusú lakóházait, ellátogatunk Zádorvár romantikus romjaihoz, Zádor-kút forrásához, és Pécsely geológiai érdekességei és látnivalói sem maradnak ki. Táv: 5-6 km. Időtartam: kb. 4,5 óra.
 

Mikor?
2016. október 30., 10.00
Hol?
Barnag, találkozó: bolt, buszmegálló (Fő utca 69-70.)
Még több infó a túráról itt.

 

4. Őszi darules a szegedi Fehér-tónál
 

 

A Tisza-völgyi Bemutatóház megtekintése után a résztvevők tórendszer egy ideális pontján bevárják a darvak esti behúzását. A szervezők reményei szerint madarak tízezrei húznak el a fejek fölött a felkelő Hold felől a lemenő nap irányába. A távcsövet ne hagyd otthon! Messzelátóval még izgalmasabb a madarak kémlelése.

 

Mikor?
2016. október 29-31., naponta: 14.00 órától
Hol?
Találkozó: Tisza-völgyi Bemutatóház
Még több infó a túráról itt.

 

5. Elő a kerékpárral 97/54 TT és Mecsek éjszakai és esti gyalogtúrák
 

 

Kerékpárral és gyalogosan is bejárhatjuk a Mecsek természeti látványosságait. A kerékpáros túrák aszfalton (beton- és kerékpárúton) haladnak végig. A biciklis távok hossza 97 és 54 kilométer. A rövidebb útvonal érinti az Éger-völgyet, a Remete-rétet, Orfűt, Abaligetet, Kishajmást, Bodolyabért, Magyarhertelendet. A gyalogos túrák szintén az Éger-völgyből indulnak, de a Jakab-hegyre és a Babás-szerkövekhez is elvezetnek.
 

Mikor?
2016. október 29-30., a kerékpáros távok indítása: 10.00 - 11.00 óra; az esti gyalogtúrák indítása: 18.00 - 19.00 óra
Hol?
Pécs, Éger-völgy
Még több infó a túrákról itt.


 


 

Cikkajánló