Hamarosan kiderül, kik lettek idén Magyarország legjobb természetfotósai

Kövesd te is élőben Az Év Természetfotósa online díjátadóját november 3-án este, amelyben megnézheted, melyek lettek idén hazánk legjobb természetfotói.

Fotó:
kiemelt kép: Hantai Péter / Lenergy - Az Év Természetfotósa 2020 / naturArt
2020. november 2.

Kövesd te is élőben Az Év Természetfotósa online díjátadóját november 3-án este, amelyben megnézheted, melyek lettek idén hazánk legjobb természetfotói.

Öröm az ürömben, hogy az idei pandémiahelyzet miatt ezúttal bárki részt vehet a hazánk legjobb természetfotóit felvonultató díjátadón. Ugyanis a nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan a hazai szervezők, a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége is úgy döntött, hogy idén a Lenergy – Az Év Természetfotósa verseny eredményhirdetését és az ehhez kapcsolódó kiállítás megnyitóját is egy online elő közvetítésben fogja megtartani. A díjkiosztó tehát november 3-án este 17 órától kezdődik, és hogy le ne maradj róla, érdemes az esemény Facebook-oldalán az OTT LESZEK gombra kattintani, így értesítést fogsz kapni a közvetítés kezdetéről: https://www.facebook.com/events/1052388938541130

De ha a szövetség weboldalára vagy Youtube-csatornájára látogatsz el ebben az időpontban, ezeken a helyeken is kapcsolódhatsz majd a közvetítéshez: https://naturart.hu/, https://www.youtube.com/channel/UCx5RPLtD15UWK9Nsj1hHaMw

A szövetség idén ünnepli megalakulásának 30. jubileumi évfordulóját, és Az Év Természetfotósa versenyt már 28. alkalommal hirdették meg, ezzel ez hazánk legnagyobb múltra visszatekintő, és a hazai fotósok körében is leginkább várt, legnagyobb természetfotós eseménye. Már a tavalyi mezőny képeiből is egy nemzetközi szintű mércével nézve is elképesztően erős finalista anyag gyűlt össze, azt gyanítjuk, idén se lesz ez másképp. Nyugodtan kimondhatjuk, hogy a magyar természetfotózás mára már világszínvonalú lett, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy évek óta sok magyar fotós van ott a nemzetközi természetfotós pályázatok finalistái és díjazottai között.

Kíváncsian várjuk, hogy az utóbbi évek két hazai klasszisa, a két évvel ezelőtt győztes Potyó Imre, vagy a tavalyi győztes Daróczi Csaba lesz-e idén a legjobb, esetleg egy teljesen új szereplő veheti át az Év Természetfotósa címet. És hogy vajon a tavalyi ifjúsági győztes, Koncz-Bisztricz Tamás tud-e újrázni idén, hisz akkor elsöprő fölénnyel nyerte kategóriáját, vagy itt is új tehetségek tűnnek majd fel, az ma este kiderül. És ahogy a bevezetőben jeleztük, nemcsak a díjakért, hanem a remek fotókért is érdemes lesz követni az eseményt, hisz abból nem lesz hiány, ebből láthattok ízelítőt mostani cikkünkben is.

Ha pedig élőben, falra akasztva is megnéznétek a képeket, erre is lehetőség lesz, ugyanis az átadó egyben az idei év több mint száz legjobb hazai természetfotóit felvonultató, a Lenergy – Az Év Természetfotósa 2020 fotókiállítás megnyitója is. Ahogy az eddigi években, ezúttal is a Magyar Természettudományi Múzeum ad helyet a képanyagnak, amelyet november 4-től december 30-ig lehet majd megtekinteni.

Cikkajánló