Hármashatár-hegyi ismeretek

Minden vasárnap délután rendszeres szakvezetést indít a Hármashatár-hegyi Erdei Iskola.

Szerző:
forrás: Pilisi Parkerdő
Fotó:
Koskoci
Pilisi Parkerdő Zrt.
2014. július 12.

Minden vasárnap délután rendszeres szakvezetést indít a Hármashatár-hegyi Erdei Iskola.

Az érdeklődő kirándulókat 14 órától a beltéri tanösvényen kalauzolják végig a szakemberek, majd 15.30-tól indul a „madártávlat séta” az idei Madarak és Fák Napján megnyílt intézményben.

 

A látogatók a beltéri szakvezetés során felfedezhetik a környékre jellemző barlangi világot, az erdő kincseit és az erdőgazdálkodást bemutató beltéri tanösvényt, kipróbálhatják a faxilofont, a barlangjáratot, sőt, juharfa szirupot is kóstolhatnak. A gyerekek ízelítőt kaphatnak a hegyikerékpározás, sziklamászás és a sárkányrepülőzés hangulatából is.

 

 

Az erdei iskola közvetlen közelében mész- és melegkedvelő tölgyes erdők, lágyszárúakban gazdag karsztbokorerdők váltják egymást. Ilyen élőhelyeken folytathatjuk utunkat az erdei iskolától 15.30-kor induló, közel egy órás, könnyen teljesíthető madártávlat sétán, szintén szakvezetéssel. A séta első állomásaként csodálatos panoráma tárul elénk, a madarak perspektívájából láthatjuk a budapesti hidakat. Ezután az erdő kincsei között már részben bemutatott gyógynövényeket láthatjuk, sokuk éppen most nyílik, például a kőtörőfű, az orbáncfű, a kakukkfű és a nagy ezerjófű. A fajgazdag cserjeszintben olyan növényeket találhatunk, mint a húsos som és az egybibés galagonya, melyeknek terméséből lekvár készíthető.

 

A rendszeres szakvezetések szeptemberig tartanak.

Ha jelentkezni szeretnél, vagy további részletekre vagy kíváncsi kattints ide!

 

Kapcsolódó cikkeink:

Évszázados sétaútvonal újult meg
A PILISI PARKERDŐ ZRT MEGVÉDI A HÁRMASHATÁR-HEGY ÖKOTURISZTIKAI ÉRTÉKEIT
 

Cikkajánló