Hét gólyát nevelgetnek a mályi madármentők - Videók

A Mályi Madármentő Állomáson egyre több a gólyafióka. Egyet vezetéken lógva találtak meg a múlt héten, de olyan is volt, amit nem sikerült megmenteni.

Szerző:
Mályi Madármentő Állomás
Fotó:
Madármentő Állomás Mályi - Bird Rescue / Facebook
2019. június 5.

A Mályi Madármentő Állomáson egyre több a gólyafióka. Egyet vezetéken lógva találtak meg a múlt héten, de olyan is volt, amit nem sikerült megmenteni.

A madármentők rendszeresen posztolnak a Facebook-oldalukra a gondozott állatokról. Jelenleg az őzikék mellett a gólyák a főszereplők, amikből most éppen hetet nevelgetnek. A kisgólyák raptorokat megszégyenítő módon vetik rá magukat az ételre; amikor még csak öten voltak, egy perc alatt faltak be egy kilogramm halat.

 

 

Itatni pedig így szokták őket:

 

 

A madármentő állomás május 30-án kapott egy hívást, hogy Kenézlőn egy gólya kiesett a fészekből, és fennakadt a vezetéken. Az ELMŰ segítségével mentették meg a fiókát, akinek szerencsére nem lett nagy baja. Ő így falatozik:

 

 

Sajnos az is előfordul, hogy egy-egy gólya annyira rossz állapotban kerül a madármentőkhöz, hogy már nem sikerül megmenteni. Ez történt egy május 30-án érkezett madárral is, túl sok volt rajta a sérülés és nagyon kihűlt.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Ez lehet a következménye, ha egérfogó ragasztót használsz

Már jóízűen csámcsog a férfiasságán megsérült denevér - Videó

Lehet, hogy csak csúszdázni akart egyet a kerítésbe szorult nyúl
Flexszel vágták ki a sünt a kerítésből a tűzoltók

Megmenekült a kútban rekedt borz

Cikkajánló