MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2018.12.14. 10:15,   Szöveg: Madármentő Állomás Mályi - Bird Rescue Facebook,   Fotó: Madármentő Állomás Mályi - Bird Rescue Facebook

Már jóízűen csámcsog a férfiasságán megsérült denevér – Videó

A csúfos sebesülést szenvedett állat a napokban került a Mályi Természetvédelmi Egyesülethez, de szerencsére hamar erőre kapott.

Ilyen esettel még nem találkoztak a mályi madármentők – derül ki a Facebook-posztjukból. December 11-én érkezett hozzájuk a hívás, miszerint valaki sérült denevért talált Miskolcon. Az állat ráadásul hangosan sírt, amit még a telefonban is lehetett hallani. Miután átvették a denevért, kiderült, hogy – ahogyan ők fogalmaznak – a „férfiasságán” van egy seb, ami minden egyes mozdulatra fájdalmat okozott neki.

 

Fotó: Madármentő Állomás Mály - Bird Rescue Facebook


A sebet ellátták, és egy pelust is adtak rá, így azonnal megnyugodott. „Nagyos megható volt látni és hallani, hogy a keserves sírása elcsitul, és a fájdalomtól való remegése is csillapodott. Ivott egy kevés folyadékot, és most már nyugodtan fekszik az ideiglenes lakhelyében” – írták akkor a pórul járt rőt koraidenevérről, megnyugtatásul hozzátéve: „Kis ideig nálunk marad, és tavasszal újra udvarolhat a denevérlányoknak.”

 

Fotó: Madármentő Állomás Mályi - Bird Rescue Facebook

 

Néhány nap múlva aztán újabb megnyugtató hírek érkeztek: az állat sebe szépen gyógyul, bár a peluscserét annyira nem szereti, az ebédet viszont annál inkább. Erről tanúskodik hangos csámcsogása is.


 

Kapcsolódó cikkeink:

Közel kétszáz denevért mentettek meg az Alföldön

Ez a teendő, ha alvó denevért találsz

Majdnem ezer denevért találtak egy társasház falában

Tele volt a játszótéri fa denevérrel

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...