Hétvégén a természetfotósoké a Tisza-tó

TiszaZoom címmel péntektől vasárnapig többnapos program várja a természetfotósokat, akik a rendezvényen tapasztalatot cserélhetnek, megismerhetik a régió legérdekesebb látnivalóit, és egy hajnali „libalesen” is részt vehetnek.

Szerző:
MTI
Fotó:
Magyar Turizmus Zrt; shutterstock.com
2014. november 13.

TiszaZoom címmel péntektől vasárnapig többnapos program várja a természetfotósokat, akik a rendezvényen tapasztalatot cserélhetnek, megismerhetik a régió legérdekesebb látnivalóit, és egy hajnali „libalesen” is részt vehetnek.

Molnár Anita, a Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője elmondta: az akció célja a Tisza-tó természetfotós arculatának építése, erősítése, valamint a turisztikai szezon meghosszabbítása, a vendégforgalom élénkítése. A program házigazdái a vízi- és kerékpártúrázók, horgászok mellett ezúttal a természetfotózás iránt érdeklődőknek szentelnek megkülönböztetett figyelmet, mely új eleme az elmúlt másfél évtized tudatos természet- és élményközpontú turisztikai fejlesztéseinek.


A tiszafüredi Tisza Balneum Hoteltől induló és minden alkalommal oda visszatérő seregszemle részleteiről szólva az igazgató kifejtette: a szakemberek tapasztalatai szerint a tározó különleges természeti környezete sok fotóst megihletett már, ezért igyekeztek olyan programcsomagot összeállítani, mely exkluzív bepillantást enged e páratlan vízi világba.

 

 

A csónakos felfedezőtúrán végigjárják a téli vízszintnél is hajózható belső, nehezen megközelíthető útvonalakat


A pénteki nyitóesemény résztvevői például egyedülálló csónakos felfedezőtúrát tehetnek „a Tisza-tó telet váró világában”. Eközben végigjárják a téli vízszintnél is hajózható belső, nehezen megközelíthető útvonalakat, ahol kitárul előttük a tó nyáron nem látható, víz alatti birodalma. A nap másik izgalmas mozzanata a TermészetfotóShow - avagy mit esznek a fotósok a Tisza-tavon? címet viselő borvacsora, melyen az egri Demeter Pincészet borai mellett ismert természetfotósok és ifjú tehetségek mesélnek a környékhez fűződő élményeikről.
A szombat első fele az elméleti információgyűjtés, valamint a tapasztalatcsere jegyében zajlik majd azon a konferencián, ahol a turisztikai aktualitásoktól a természetvédelmen át a természetfotózás gyakorlatáig és az ehhez szükséges eszköztár bemutatásáig átfogó képet kaphatnak a vendégek a régió látni- és megörökíteni valóiról - tájékoztatott Molnár Anita. A napot egy újabb fotós túra zárja a Tisza-tavi naplementében - jelezte.


A vasárnap fő attrakciója pedig az a hajnali „libales” lesz, melynek keretében a jelentkezőknek a Tisza-tó történetében először nyílik lehetősége 3-4 etetett területen, előre kihelyezett ülő és fekvő leshelyek takarásában ideális feltételek mellett lencsevégre kapni az északról érkező vadlúd-csapatokat.

Cikkajánló