Hova tűnt Gombóc Artúr tihanyi miniszobra?

Év elején egyszer csak eltűnt a csokiimádó mesefigura a tihanyi sétányról, és csak találgatások vannak, hogy mi lett vele.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
Tihany Hivatalos Turisztikai Oldala
2023. január 6.

Év elején egyszer csak eltűnt a csokiimádó mesefigura a tihanyi sétányról, és csak találgatások vannak, hogy mi lett vele.

„Lehet, hogy társaihoz hasonlóan Gombóc Artúr is elrepült a szilveszteri tűzijáték elől? Netán valakit zavart a mi kis dundi Kolodko szobrunk? Vagy egyszerűen csak egy kis csoki után nézett?” – tette fel a kérdést a Tihany Hivatalos Turisztikai Oldal Facebook bejegyzésében.

A Pom Pom mese népszerű figurája a Tihanyi Bencés Apátsághoz tartó Pisky sétányon lett elhelyezve még 2020-ban. Kolodko Mihály gerillaszobrász alkotása igen népszerű volt a turisták körében, az arra járók rendszeresen csokit vittek a szoborhoz. Hogy mi történt a Gombóc Artúrral, azt egyelőre nem tudni. A bejegyzésben ugyanis sejtelmesen azt írják: „Mindenesetre azt megígérhetjük, hogy szólunk, ha újra a helyén lesz! Ne aggódjatok miatta!” - Elképzelhető, hogy nem is lopás vagy rongálás történt? Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Az utóbbi években egyre több helyen bukkannak fel köztereken Kolodko Mihály különleges miniszobrai. A kárpátaljai szobrászművész alkotásairól, szobrai jelentéséről, és hogy művei miért pont oda kerülnek, ahova, arról ebben a riportunkban olvashatsz részletesen.

Cikkajánló