Hullócsillagles és társai - hétvégi programajánló

Ahogy már hírül adtuk, a hétvégén „hullócsillag-dömpingre” számíthatunk, de nappalra is ajánlunk programot: teljesítménytúrát, terepfutó versenyt, madárröptetést, kenu- és naplementetúrát.

Szerző:
Turista Magazin
2016. augusztus 11.

Ahogy már hírül adtuk, a hétvégén „hullócsillag-dömpingre” számíthatunk, de nappalra is ajánlunk programot: teljesítménytúrát, terepfutó versenyt, madárröptetést, kenu- és naplementetúrát.

1. Éjszakai élménykirándulás Gödöllő mellett

 


Lepkészbemutató, távcsöves csillagnézés, s beborult égbolt esetén is ott vannak az éjszakai erdő varázslatos hangjai, a nem mindennapi „szurdoktúra”, a holdfényes vízmosásjárás. A túra hossza 12-15 km, időtartama 6-7 óra.

 

Mikor?
2016. augusztus 12.
Hol?
Találkozó: Gödöllő, Kapucinusok tere
Még több információ az élménytúráról itt.
 

2. Csillagles a Zsuzsi Erdei Vasúton

 


A „Zsuzsi” vonala a dél-nyírségi erdőspuszták debreceni részének legszebb tájain keresztül kanyarog. Útja során turistautakat keresztez, patakokon, szántóföldeken, ősi tölgyeseken halad át, és bepillantást enged a tanyák jellegzetes világába. Augusztus 12-én a fényszennyezéstől mentes erdőspusztai környezetben szakmai oktató segítségével az égbolt csodáit is megpillanthatjuk.

 

Mikor?
2016. augusztus 12.
(Hétvezér megállóhelyről: 19.30, Hármashegyaljáról: 23.00)
Hol?
Debrecen, Ruyter utca 1.
Még több információ a kisvasutas programról itt.

Még több hullócsillagos program:
Csillagpor(tya)

Csillagfényes séták a Sas-hegyen
Szöcskeugrás és csillaghullás

Meteorles a pusztában

 

3. Naplemente szafari a Hortobágyi Vadasparkban

 


A naplemente különleges hangulatúvá varázsolja a Hortobágyi Vadasparkot, pénteken és szombaton is esti vadasparki látogatás vár rád szafariautóval, szakvezető kíséretével. A turnusok meghatározott létszámúak (4-7 fő). Előzetes bejelentkezés szükséges (legkésőbb a program napján 14.00 óráig).

 

Mikor?
2016. augusztus 12-13. 18.00, 19.00
Hol?
Hortobágy-Malomháza, Hortobágyi Vadaspark
Még több infó a programról itt.
 

4. Madárröptetés a Madárdal tanösvényen

 


Elkezdődött a madárvonulás, így már nemcsak a Dinnyési-fertőn fészkelő, hanem az útra kelt vándorokkal is találkozhatnak a túrázók. A madárgyűrűzés alkalmat ad arra, hogy a lehető legközelebbi ismeretséget köss a kis énekesmadarakkal, de a madarak szabadon engedésében is részt vehetsz. A program hossza kb. 3 óra.

 

Mikor?
2016. augusztus 13.
Hol?
Dinnyés, Madárdal tanösvény 2. tábla (Rózsa - Rákóczi utca sarka)
Még több információ a madárröptetésről itt.


5. Kenuval az érintetlen természetbe

 


Kisorosziból induló kenutúra alkalmából a szentendrei Duna-ág méltatlanul elfelejtett zugaiba juthatsz el. Kényelmesen, a folyás irányában evezve megismerkedhetsz a folyópart élővilágával, természeti értékeivel, a területet érintő természetvédelmi problémákkal. A túra hossza 10 km, időtartama 3-4 óra. A túra regisztrációhoz kötött, 2 nappal a program előtt kell jelentkezned.

 

Mikor?
2016. augusztus 14.
Hol?
Találkozó: Kisoroszi
Még több információ a kenutúráról itt.

6. Bükk-Kapu Trail

 

 

A felsőtárkányi Szikla-forráshoz közeli hegyekben rendezi meg az Egri Triatlon Klub az 1 és 3 körös terepfutó versenyét, ahol minden kör egy 1900 méteres hegyi sprinttel is meg van fűszerezve. Táv: 2, 7 és 21 km.

 

Mikor?
2016. augusztus 13.
Hol?
Felsőtárkány
Még több infó a terepfutó versenyről itt

 

7. MoveOn! Eplény

 


A Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE gyalogos és kerékpáros teljesítménytúrája, valamint hegyi futóversenye. Az esemény versenyszámai: Eplény gyalogos (12 km és maraton), Eplény Bringaréna kerékpáros (21, 70 km és maraton), valamint Eplény hegyi futóverseny (12 km).

 

Mikor?
2016. augusztus 13-14.
Hol?
Eplény
Még több infó a versenyről itt.

Kapcsolódó cikkeink:

HULLÓCSILLAGÖZÖNNEL JÖNNEK A PERSEIDÁK

 


 

Cikkajánló