​Idén kétnapos lesz a Gerecse 50

Augusztus utolsó hétvégéjén, két napra bontva szervezi meg a Magyar Természetjáró Szövetség hazánk legnépszerűbb teljesítménytúráját, a 39. Gerecse 50-et.

Szerző:
Magyar Természetjáró Szövetség
2021. augusztus 24.

Augusztus utolsó hétvégéjén, két napra bontva szervezi meg a Magyar Természetjáró Szövetség hazánk legnépszerűbb teljesítménytúráját, a 39. Gerecse 50-et.

Idén - a járványügyi korlátozások miatt - kivételesen a nyár végén, és több napon át tartják a Gerecse 50-et. A szervezőknek újra kellett gondolniuk a teljes rajtoltatást, az ellenőrzőpontok működését és a célsátor aktivitásait is, megőrizve a tatabányai, héregi, tardosi, vérteskozmai lakosok egészségét, ügyelve a környezeti terhelés csökkentésére is.

Meg kellett küzdeni a jogszabályi keretekkel is, hiszen a több ezer fős esemény kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható.

Az idei rendezvény legnagyobb újdonsága, hogy két napra bontották a 4 táv túráját: az 50 kilométeres táv rajtját augusztus 28-án szombaton 5:30-tól tartják. A háromezer fős túrázó közösség egészségének megóvása érdekében a rajt-, a célsátor és az erdei ellenőrzőpontok is érintkezésmentesek lesznek. Egyszerűbb lesz a jelvények, kitűzők átvétele rögtön a célba érkezéskor, és idén kivételesen nem csábítják maradásra közösségi programok a beérkezetteket.

A 30-20-10 kilométeres távok napja a vasárnap, augusztus 29-e, 6 órától kezdődő csúsztatott rajtoltatással, hasonlóan kontaktusmentes ellenőrzési pontokkal, hogy a közel ötezer regisztrált túrázó ugyanolyan egészségesen térhessen haza, mint ahogy érkezett.

A szervezők felhívják a teljesítménytúrázók figyelmét a fokozott folyadékbevitelre, és az időjárásnak megfelelő öltözködésre valamint a járványügyi szabályok betartására, amelyet előre is köszönnek.

Minden aktuális információ rendezvény részleteiről megtalálható a teljesítménytúra honlapján, gerecse50.hu.


Cikkajánló