Időutazó robot menti meg a földet

A környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet a Futurobi kalandjai című interaktív gyermekelőadás, amelyet országszerte 19 városban láthattok nyáron csemetéitekkel.

Szerző:
forrás: MTI
Fotó:
shutterstock.com
futurobi.hu
2014. június 29.

A környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet a Futurobi kalandjai című interaktív gyermekelőadás, amelyet országszerte 19 városban láthattok nyáron csemetéitekkel.

A zenés darab főszereplője Futurobi, egy kedves kis robot a jövőből, aki a barátai és a közönség segítségével meg akarja menteni a bolygót az ökokatasztrófáktól. Kókai János költő-drámaíró darabját Major Róbert állította színpadra, az Esztrád Színház társulata pedig a különleges technikai megoldásoknak köszönhetően virtuális főszereplővel lép a közönség elé.


Az előadás zenei anyagát a lemezlovas-zeneszerző és producer Titusz szerezte. Az előadás turnéállomásainak időpontjai és helyszínei a www.zoldbaratok.hu oldalon érhetők el, a záróelőadás szeptember 20-án lesz a Szarvasi Vízi Színházban.

 


A Szarvasi Arborétum Magyarország nagy arborétumainak és botanikus kertjeinek összefogásával március 20-án indította el a környezettudatos gondolkodásra és magatartásra nevelő Új módszerekkel a zöld jövőért című országos programot és versenyt a Környezet és Energia Operatív Program támogatásával. A 20 állomásos országos roadshow során a magyarországi arborétumokban és botanikus kertekben interaktív programokkal, családi vetélkedőkkel várják a családokat, ezzel párhuzamosan pedig Futurobi zenés színházi előadása is végigutazza az országot a program részeként.

 


Az országos arborétumi rendezvénysorozat eseményei a jeles zöld világnapokhoz kapcsolódnak. A kezdeményezés célja, hogy eredeti természeti környezetben hívja fel a lakosság figyelmét a környezettudatosság fontosságára.

Cikkajánló