Így ki lehet bírni a kánikulát - Hétvégi programajánló

Június utolsó hétvégéjén is velünk marad a forróság. Ajánlunk néhány hűsölős szabadtéri programot, ha a hőségben is kimozdulnál. 

Szerző:
TM
Fotó:
ANPI
dunaipoly.hu
Adobe Stock
edenpont.com
levendarium.hu
2019. június 26.

Június utolsó hétvégéjén is velünk marad a forróság. Ajánlunk néhány hűsölős szabadtéri programot, ha a hőségben is kimozdulnál. 

Ha elegünk van az izzasztó hőségből, utazzunk hűvösebb helyekre. Mutatjuk, hova és miért.

 

1. Éjszaka a karszton - a szentjánosbogarak nyomában

 

Naplemente után új szereplők lépnek a természet színpadára. A szentjánosbogár-rajzás fő időszakában apró lámpások is megvilágítják az erdőt. E különleges természeti jelenséget az Aggteleki-karszt 2 kilométeres túráján megtapasztalhatod. A program időtartama kb. 3 óra.

 

Mikor?
2019. június 29. 20.00 - 23.00
Hol?
Aggtelek, találkozó: Baradla barlang fogadótérsége, a Tourinform előtt.
Bővebb információ ide kattintva.

 

2. Mezítláb a Felső-Tápióban

 

Hód rágta fák, szitakötők tánca, sekély, akár kilométeren keresztül gázolható szakaszok. Résztvevőink a saját szemükkel láthatják a legeltetéssel történő területkezelés mindennapjait, és jótékony hatását egy patakszakasz természetszerűvé válásában. A gázolható szakaszokon a vízmélység csekély (20-40 cm), így gyermekek is részt vehetnek, de az élmény a felnőtteknek is maradandó! Táv: 8 km, a program időtartama 5 óra.

 

Mikor?
2019. június 29. 8.30 - 13.30
Hol?
Nagykáta, találkozóhely Nagykáta-Tápióbicske közötti műút, honvéd emlékmű parkolója
Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.

3. Kőszegi csillagok

 Illuszráció

 

Nyáresti-éji hangulatos séta, kirándulás barátokkal, vagy esetleg tempós, szintes teljesítménytúra: szabad a választás. Érdemes megnézni Kőszeg fényeit fentről, a hegyekből. 20, 10 és 5 kilométeres túrák, gyönyörű panorámák, pompás kilátók minden távon.

 

Mikor?
2019. június 29. 19.00 - 1.00
Hol?
Kőszegi-hegység, rajt, cél helyszíne: Kőszeg, Boszorkánykonyha étterem, Jurisics tér 13.
Bővebb információ ide kattintva.

 

4. Kirándulás Észak-Zselicbe

 

Családi kiruccanásnak is kiváló az észak-zselici dombok felfedezése. Rákó-pusztán gyalogtúrázás, lovaglás, lovaskocsikázás, kenuzás várja az érdeklődőket. A program gyerekekkel is ideális.

 

Mikor?
2019. június 29-30. 9.00 - 14.00
Hol?
Kaposkeresztúr
Bővebb információ ide kattintva.

 

5. Levendulás-templomromos túra

 

Ha szereted a kora középkori templomokat, vagy megnéznéd az ország egyik legszebb karrmezőjét, akkor a Balaton-felvidéki Dörgicsén a helyed. És hogy a 3-as szám rajongói is fellelkesüljenek, íme, a menü: 3 híres középkori templom (Boldogasszony templomrom, Kisfalud-dörgicsei templomrom és Szent Péter-dörgicsei templomrom); 3 Dörgicse (sorrendben: Alsó-, Kis- és Felsődörgicse), 3 teljesen különböző arculatú mészkőterület: „mészkő a tetőn”, „mészkő a tálban” és „mészkő a falban”. A túra hossza 6 km, időtartama 4 óra. Előzetes jelentkezés szükséges.

 

Mikor?
2019. június 30. 9.30 - 13.30
Hol?
Alsódörgicse, találkozóhely: Boldogasszony templomrom, parkoló
Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.

 
 

Cikkajánló