Ismét lezárták az ország egyik legmagasabb kilátóját

Még nem tudják, mi a jelenlegi probléma oka, de a helyiek szerint lassan már többet van zárva a kilátó, mint nyitva.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Farkas Péter / Természetjáró.hu (Kiemelt kép)
Forrás:
kanizsaiujsag.hu
2022. április 26.

Még nem tudják, mi a jelenlegi probléma oka, de a helyiek szerint lassan már többet van zárva a kilátó, mint nyitva.

Az aktuális meghibásodás váratlanul, éppen az ünnepek előtt történt, a tulajdonos Zalaerdő Zrt. csak húsvétkor szerzett róla tudomást. A Csónakázó-tó területén található torony üzemeltetéséért nem ők, hanem egy külsős társaság a felelős – derül ki a kanizsaiujsag.hu oldalról. „Sajnos nem volt elérhető semmilyen szerviz akkor, kollégákat sem tudtunk már mozgósítani” – árulta el Nyirádi Ivett, a Zalaerdő Zrt. erdei iskolájának vezetője.

Az utóbbi időben nem ez az első alkalom, hogy valami miatt nem lehet látogatni a kilátót. Állítólag szép számmal érkeznek kritikák emiatt az erdészet közösségi oldalára. A probléma nem a szerkezettel, hanem legtöbbször a beléptetőrendszerrel van, legutóbb egy alkatrészt kellett cserélni, ami nagy munkával járt, és mostanában az informatikai eszközök beszerzési ideje jelentősen megnövekedett, ezért húzódott el a zárvatartás. Bár jelenleg még nem tudni, most milyen jellegű problémáról van szó, a szakemberek már rajta vannak az ügyön.

Az egykori fúrótoronyból lett kilátót 2018 tavaszán adták át, szinte teljesen újjáépítve. Teljes magassága 48 méter, az alsó kilátószint 28 méter, a felső 43 méter magasan van. Ide 230 lépcsőfok leküzdésével juthatunk fel. A Zalaerdő Zrt. azonnal értesíti a kirándulókat, amint a torony újból látogathatóvá válik.

Cikkajánló