Ismét megrendezik a gemenci kisvasút napját

Egész napos családi rendezvényre várják a látogatókat a pörbölyi Ökoturisztikai Központban és az erdei vasút megállóiban.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Abelovszky Tamás (Kiemelt kép)
Forrás:
Gemenc Zrt.
2022. szeptember 12.

Egész napos családi rendezvényre várják a látogatókat a pörbölyi Ökoturisztikai Központban és az erdei vasút megállóiban.

Szeptember 17-én szombaton rendezik meg a Gemenci Erdei Vasút napját, amelyen többek közt kiállítások, zenés gyermekszínház, játékok, kvízek várják a kicsiket és nagyokat. Természetesen a kisvasút is zakatol majd, ezen a napon külön menetrend szerint közlekednek Pörböly és Lassi ill. Malomtelelő között. Sőt, nosztalgiautazást is tehetünk a „Rezét” nevű gőzössel.

A kiállítások között természetesen több is foglalkozik Gemenc élővilágával, Pörbölyön Frigyes főherceg felújított kiállítási pavilonjában a Legenda és valóság – a gemenci gímszarvas tárlatot nézhetitek meg, de a pörbölyi Ökoturisztikai Központ másik állandó kiállítását, a Gemenc kincseit is melegen ajánljuk, ezeket már szerkesztőségünk is látta egy éve, és nagyon tartalmas élményt nyújtott. De most szombaton egy szuper fotókiállítást, és egy hatalmas terepasztalt is láthattok Gemencről, ez utóbbit a „A PÉCSI GYORS” Vasútmodellező Klub jóvoltából.

Lassiban halászati kiállítás, népi játékok és kézműves foglalkozás várja a látogatókat, de lesz héjászat, erdőjárás egy erdésszel, és ha valaki a zakatolás és a séta helyett inkább másképp ismerkedne a gemenci erdővel, az lovasfogatra is pattanhat.

A Gemenci Erdei Vasút napjáról a részletes programot itt találjátok.


Cikkajánló