Keresés eredménye

Fotókon a meseszép téli természet

A tél a legszebb arcát akkor mutatja, amikor hóval és jéggel öltözteti fel a tájat. Összeszedtünk nektek egy csokorra való csodaszép téli képet hazai természetfotósoktól, hogy ezzel kívánjunk mindenkinek kellemes ünnepeket.

2023.12.26.

Egy magyar fotós képe is esélyes a győzelemre

A holland szervezésű Nature Photographer of the Year természetfotós pályázat közönségdíjának megnyerésére Alicki Manó flamingós képe is esélyes. Ebben pedig ti is segíthettek, ha szavaztok fotójára. Mutatjuk a szavazás menetét és a nem kevésbé zseniális rivális képeket.

2023.04.03.

Gyönyörű hópárduc a világ legnépszerűbb természetfotóján

Nem véletlenül nevezik a „hegyek szellemének” ezt a fenséges állatot, hiszen a hópárducot szinte lehetetlen lencsevégre kapni természetes élőhelyén. Sascha Fonsecának azonban sikerült, amiért a közönség elismerését is bezsebelhette a világ legnívósabb természetfotós pályázatán. Cikkünkből megtudhatod, hogyan sikerült becserkésznie ezt a gyönyörű nagymacskát.

2023.02.15.

Ezek lettek a legjobb makrofotók 2022-ben

Egy varázslatos világ nyílik meg előttünk a világ legjobb makrofotóit felvonultató verseny segítségével, amelyben magyar fotósok képei is remek eredményeket értek el. Less bele a természet legapróbb jeleneteibe!!

2023.01.14.

Sejtelmes napfogyatkozás és az Embrió-köd lenyűgöző részletei

A 2022-es évet két igazán izgalmas képpel zárta a Magyar Asztrofotósok Egyesülete. Immár három éve választják meg a Hónap képét hazai asztrofotósok munkáiból. Most egy nem túl kegyes, de annál bravúrosabb részleges napfogyatkozást, és egy izgalmas ködösség még izgalmasabb részleteit csodálhatjuk meg.

2023.01.03.

Különlegességek kerültek terítékre a 2022-es História rovatban

Az idei évben szinte minden számba jutott meglepetés, ami a várakat, kastélyokat, történelmi épületeket bemutató História rovatot illeti: Magyarországon egyedülálló fekete-fehér freskók, izgalmas bábkiállítás, néma szerzetesek lakhelye, hazánk legrégebbi apátsági temploma kerültek terítékre, hogy csak néhányat említsünk. Íme, ezeket láttuk idén.

2022.12.29.

A 2022-es nyomtatott Turista Magazin legjobb cikkei

Bár egy ekkora méretű országban ez nem könnyű feladat, a nyomtatott magazinban igyekszünk exkluzív tartalmat létrehozni, azaz olyan túratematikákat és témákat feldolgozni, amellyel máshol nem, illetve kevésbé lehet találkozni. Egyszerre szubjektív és objektív válogatás következik a 2022-es lapszámokból, amelyet szerintem vétek volna kihagyni.

2022.12.23.

Ezek voltak 2022-ben az év természeti értékei

Már hagyománya van, hogy minden évben megválasztják az év állatait és növényeit hazánkban, és biztosan hallottatok már az Év Madara vagy az Év Fája választásról. De vajon tudtad-e, hogy mi volt idén például az Év Rovara, vagy épp az Év Ásványa? Mutatjuk 2022 megválasztott természeti értékeit!

2022.12.23.

A természet rejtett pillanatai

Nyüzsgő éjszakai élet az erdőben, intim pillanatok és lenyűgöző közelségek a természetből. A Varázslatos Magyarország pályázatának legújabb fotóiból válogattunk.

2022.12.22.

Magyar fotós nyerte meg a nívós nemzetközi pályázatot

Magyar fotós hölgy lett az abszolút győztes a francia szervezésű Montier természetfotós pályázaton, és az ifjúsági kategóriában is hazai győzelemnek örülhetünk. Összesen hat magyar fotós 14 képe került be a nívós nemzetközi verseny legjobbjai közé, végül több alkotásuk is kategóriagyőztes és különdíjas lett.

2022.11.30.

Ezek lettek az év legjobb madárfotói Magyarországon

Átadták a díjakat az idén első alkalommal megrendezett Birdo – Az év madárfotósa pályázat nyerteseinek. A kizárólag etikus elvek alapján készült képeket befogadó fotós verseny az egyetlen hazánkban, amelynek a főszereplői a madarak. Mutatjuk az idei év legjobb madárfotóit.


2022.11.28.

Ismét Daróczi Csaba lett az év természetfotósa

Csúcsokat döntött a 30 éves jubileumát ünneplő „Az Év Természetfotósa” pályázat, a díjazott és döntős képeket látva pedig ismét meggyőződhetünk arról, hogy a magyar természetfotózás nem véletlenül van a világ élvonalában.

2022.11.10.

Egy lepke és egy szellem találkozása a győztes magyar fotón

Idén is szépen szerepeltek a magyar fotósok Európa legjobb természetfotósainak versenyén, a német szervezésű GDT-n. A döntős képek mellett egy hazai kategóriagyőzelemnek is örülhetünk, amely hatalmas elismerésnek számít ezen a nagy múltra visszatekintő versenyen. Lássuk, melyek lettek Európa legjobb természetfotói 2022-ben!

2022.11.08.

Magyar természetfotósok sikerözöne a nemzetközi pályázaton

Idén is remekül szerepeltek a magyar fotósok a román szervezésű Milvus természetfotó-pályázaton, ahol az egyik kategória dobogós helyeire csak magyarok képei kerültek. Összesen 11 magyar fotós kapott díjazást, mutatjuk lenyűgöző képeiket és a pályázat legjobbjait.

2022.10.25.

A természet csodás pillanatai - Varázslatos Magyarország képekben

Színes fényekben pompázó gombák, csillagos égbolt alatt farkasszemet néző pók, Dunán keringőző bogarak, civakodó ürgék, tündéri tollasmoly és egy kíváncsi róka is bekerült válogatásunkba a Varázslatos Magyarország fotópályázat legújabb képeiből. Nézd meg galériánkat!

2022.10.18.