Ismét mohatolvajokat fogtak a Trizs melletti erdőben

Alig másfél hónap alatt ez már a második alkalom, hogy 200 kilogramm feletti mennyiséggel buktak le az illegális gyűjtögetők.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock
Forrás:
boon.hu
2024. április 12.

Alig másfél hónap alatt ez már a második alkalom, hogy 200 kilogramm feletti mennyiséggel buktak le az illegális gyűjtögetők.

Úgy fest a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében található Trizs vonzza a mohatolvajokat. Ahogy arról korábban mi is hírt adtunk, február végén 260 kiló mohával buktak le az elkövetők, ez alkalommal pedig közel 220 kilós mennyiséget próbáltak ellopni a természet védelmi területről. Mind két esetben az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata értesítette a rendőrséget a tettenérésről – olvasható a boon.hu-n.

Mint utóbb kiderült, a tolvajok a tettenérés pillanatában már 219,6 kilogramm mohát szedtek fel az erdőből.

Az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrse öt férfivel szemben indított lopás miatt eljárást, továbbá a bűncselekményhez használt gépjárművet lefoglalták. Az üggyel kapcsolatban további eljárási cselekmények várhatóak – olvasható a közleményben.

Mohát, illetve erdei avart vagy a talaj humuszos termőrétegét összegyűjteni és elszállítani tilos az erdőből. Ebben a cikkben írtunk arról, hogy mi az, amit el lehet vinni az erdőből, és milyen feltételekkel.

Cikkajánló