Itt a vénasszonyok nyara - hétvégi programajánló

Aki nem szeret kánikulában kirándulni, annak most jött el az ideje. Mutatunk pár izgalmas szabadtéri programot, amelyekért érdemes lesz kimozdulni a hétvégén. 

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Gulyás Attila
Sóki Tamás / MTI
VelenceBike
Tassy Márk
anp.hu
acebook.com / Miskolci Mobilitási Hét
Autómentes Nap
2018. szeptember 12.

Aki nem szeret kánikulában kirándulni, annak most jött el az ideje. Mutatunk pár izgalmas szabadtéri programot, amelyekért érdemes lesz kimozdulni a hétvégén. 

Kisvasutazás a Gemenci-erdőben, túra a Zengőre, Velencei-tó-kerülés bringával, a Pannonhalmi-dombság felfedezése, szarvasbőgés-hallgató program az Aggteleki-karszton és egy kerékpáros bükki tekerés is vár rátok szeptember harmadik hétvégéjén.

 

1. Kisvasúttal a Gemenci-erdőben

 

Egész napos családi program várja a Gemenci Állami Erdei Vasút napján az érdeklődőket a pörbölyi ökoturisztikai központban és a kisvasút megállóiban. A vonatokon a szokásos menetdíjakat kell fizetni, a hajtányozás, a kézműves-foglalkozásokon való részvétel és a kiállítások látogatása ezen a napon ingyenes. A Gemenci-erdőnek fantasztikus a vadállománya. Szarvasokban, őzekben, vízimadarakban gyönyörködhetsz, akár a kisvasútból is.

 

Mikor?
2018. szeptember 15. 9.00-18.00
Hol?
Pörböly, Ökoturisztikai Központ Gemenc
Bővebb információ ide kattintva.

 

2. Erdészeti túra a Zengőre

 

A túrasorozat következő kirándulása a Mecsek legmagasabb pontjára vezet fel, nem is akármilyen útvonalon. Hosszúhetényből induló körtúra érinti a Völgyi-réteket, a Zengőt és Csókakőt is. A Mecsek csúcsára érve a szervezők a Mecsek Ökocsali által készített erdei finomságokkal vendégelik meg a résztvevőket.

 

Mikor?
2018. szeptember 15. 9.30-14.00
Hol?
Hosszúhetény, találkozóhely: Polgármesteri Hivatal előtti buszmegálló (Pécsről különjárat indul a Domus parkolóból 9.00 órakor
Bővebb információ ide kattintva.

 

3. Velencei-tó kerülő családi kerékpártúra

 

A velencei Drótszamár Kempingből indul 11 órakor a családosoknak szervezett, ingyenes tókerülő túra. Bár a helyszínen is lehet regisztrálni, érdemes a szervezők weblapján előnevezni szeptember 5-ig, mert így egy emblémázott pólót kapnak ajándékba a résztvevők. A sikeres teljesítésért 1 ötpróbapont szerezhető. Táv: 30 km.

 

Mikor?
2018. szeptember 15. 11.00-16.00
Hol?
Velence, Drótszamár Kemping
Bővebb információ ide és ide kattintva.

 

4. Sokorói kilátók

 

A Győrújbarátról induló túrákon 10, 20 és 50 kilométeres táv válaszható, így mindenki megtalálhatja a neki való kihívást. Az útvonalak legnagyobb része felújított turistautakon halad, a nevezőknek útvonalleírást és térképet is adnak a szervezők. A túra során a résztvevők felfedezhetik a Pannonhalmi-dombság főbb látnivalóit és a környék kiemelkedő természeti értékeit.

 

Mikor?
2018. szeptember 15.
Hol?
Pannonhalmi-dombság, Győrújbarát, Iskola
Bővebb információ ide kattintva.

 

5. Szarvasbőgéstúra az Aggteleki-karszton

 

A túrán szakvezetővel járhatjuk be az Aggtelek környéki színesedő erdőket, hallgatva az éjszaka hangjait, különös tekintettel a gímszarvasok nászának kiemelkedő eseményére, a szarvasbőgésre. Táv: 2 km, a program időtartama 2 óra.

 

Mikor?
2018. szeptember 15. 18.00-20.00
Hol?
Jósvafő, Baradla barlang fogadótérsége, jósvafői jegypénztár
Bővebb információ ide kattintva.

 

6. Bükki kerékpáros teljesítménytúra

 

A Miskolcról induló bringás körtúrán 30, 50, 80, 110 kilométeres távok közül választhatnak a résztvevők, és így lehetőségük nyílik baráti, családi vagy egyéni tekerés keretében a Bükk hegység természeti szépségeinek megismerésére is.

 

Mikor?
2018. szeptember 16. 8.00-18.00
Hol?
Miskolc, Királyasztal
Bővebb információ ide kattintva.

 

 


  

Cikkajánló