Itt az első kép a „svájci” farkasról

Elhagyta Nógrádot, de előtte elhaladt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kameracsapdái előtt a Svájcból hozzánk csatangoló farkas.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (Kiemelt kép - Illusztráció)
Forrás:
Bükki Nemzeti Park Igazgatóság
2023. március 28.

Elhagyta Nógrádot, de előtte elhaladt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kameracsapdái előtt a Svájcból hozzánk csatangoló farkas.

Egy hete még arról számoltunk be, hogy Nógrádban barangol az M237 jelű svájci farkas. Március 19-én elhagyta a Dunántúlt, 20-án a Lósi-patak völgyében pihent. A nemzetipark-igazgatóság arról is beszámol, hogy a két Duna-ág átúszása után oszlásnak indult kecsketetemekből evett, amiket egy állattartó telep szélére dobtak ki.

Egy éjjel alatt a Kelet-cserháti Tájvédelmi Körzet központi tömbjéig jutott, a Tepke-hegy erdeiben pihent, majd északnyugat felé vette az irányt, és a Zagyva-völgyén kereste az átjárót. Meg kellett kerülnie a vadvédő kerítéssel lezárt 21-es főutat, ezután a Mátraszele feletti erdőkben töltötte a nappalt. Március 22-én a Barna-patak völgyében követni kezdte egy farkascsalád csapáját, és eljutott Heves vármegyébe.

Három éjszaka alatt áthaladt Nógrádon, ami légvonalban 69, a valóságban közel 100 km-t jelent.

Még ezelőtt elhaladt két kameracsapda előtt, így felvételek készülhettek róla. Az egyiken még a nyakörves jeladó is jól azonosítható. A terepen észlelt nyomokból kiolvasható, hogy megállt a helyi farkasok által hagyott szagjelzéseknél, így biztosan észlelte, hogy lakott farkasterritóriumba érkezett.

Cikkajánló