Jön a nyitott istállók hétvégéje a Hortobágyon

Ismerkedj meg a téli Hortobágy legfrissebb jövevényeivel: kiscsikókkal, racka bárányokkal, naposcsibékkel és még sok más állattal február 25. és 26. között.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (Kiemelt kép - Illusztráció)
Forrás:
hortobagyinfo.hu
2023. február 13.

Ismerkedj meg a téli Hortobágy legfrissebb jövevényeivel: kiscsikókkal, racka bárányokkal, naposcsibékkel és még sok más állattal február 25. és 26. között.

A programon a Mátai Ménes istállói, a szatmáritelki juhhodályok és a Pusztai Állatpark állattartó hodályai tárják ki a kapuikat – adta hírül a hortobagyinfo.hu. A látogatók az állatgondozók és pásztorok vezetésével ismerkedhetnek meg az idén született jövevényekkel. Minden túra a Hortobágyi Csárdától indul és ide is érkezik vissza.

A Pusztai Állatpark kisállatsimogatójában akár kézbe is lehet venni a kiskacsákat, libákat, csibéket. Lehet találkozni kecskével, báránnyal, nyuszikkal, mangalicákkal, kisborjúval és fiatal csacsival. Szakvezetés óránként indul.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság racka törzsállományában a bárányokkal ismerkedhetnek meg a látogatók egy juhász kalauzolásával. Hogyan lehet megkülönböztetni a kosokat a jerkéktől? Hány fekete és fehér kisbárány született idén? Hogyan telnek a juhász téli napjai? Mi az a körmölés? A programon minden kiderül. A csárdától lovas kocsi viszi a látogatókat a Mátai Ménesbe, ahol az idén született kiscsikók lesznek a főszereplők. A kislovakat meg is lehet simogatni.

A programok mindkét nap 9 és 16 óra között lesznek, részleteket ide kattintva olvashatsz.

Cikkajánló