Jövőre már Eger déli részén is kerékpározhatsz

Járdát és kerékpárutat is létesítenek Eger déli iparterületének környékén. A bringások 3 kilométer hosszan tekerhetnek itt októbertől.

Szerző:
turizmus.com
Fotó:
eger.hu
2018. július 12.

Járdát és kerékpárutat is létesítenek Eger déli iparterületének környékén. A bringások 3 kilométer hosszan tekerhetnek itt októbertől.

A Kistályai úton már el is kezdődtek a kivitelezési munkák. Itt 1700 méter hosszú, aszfaltburkolattal ellátott gyalogos és kerékpárutat alakítanak ki egészen a Kőlyuk úti csomópontig. Ezen a részen 500 méter hosszúságban kerékpáros nyomvonalat jelölnek ki piktogram felfestésekkel és táblákkal. Ugyancsak felfestéssel jelölik a kerékpárút további 800 méteres szakaszát is, a Kőlyuk úttól egészen az Egerrel határos településig, Andornaktályáig - írja a turizmus.com. Összesen tehát 3 kilométer bringaút épül ezen a területen.

 


Komplex közlekedésfejlesztésről van szó, ezzel igyekeznek javítani a feltételeket az ott lakók, a déli iparterületen dolgozók és persze az Egerbe érkező kerékpáros turisták számára. A fejlesztésekkel a nagy forgalmat és a zajt is igyekeznek mérsékelni a Kistályai úton.


Az önkormányzat több mint 300 millió forint pályázati támogatásból valósítja meg a projektet.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Zakatolás a Bükk országútján

Tovább folytatódik az egri vár megújítása

Új turisztikai látványossággal gazdagodott Eger

Cikkajánló