Karácsony előtt jön a mályi madármentőkről szóló film

Új előzetest kapott Az Ispotály – Szárnyak sorsa című film, ami a madármentők hétköznapjait és a gondozottjaikat mutatja be.

Szerző:
Mályi Madármentő Állomás
Turista Magazin
2020. november 16.

Új előzetest kapott Az Ispotály – Szárnyak sorsa című film, ami a madármentők hétköznapjait és a gondozottjaikat mutatja be.

A Mályi Madármentő Állomás biztosan nem ismeretlen azok előtt, akik rendszeresen böngészik a Turista Magazin online cikkeit. Időről időre mi is beszámolunk a madármentők egy-egy különleges (néha szomorú, de általában happy enddel végződő) esetéről, és nyomon követjük istápoltjaik gyógyulását.

A most december 18-án debütáló filmet megelőzte egy másik, harmincperces dokumentumfilm a madármentőkről, amit ide kattintva meg is nézhetsz. Rendezője, Kováts István azt írta róla a Facebook-oldalán, hogy pályafutása legerősebb munkájának tartja, ami kedves, érzelemdús, elgondolkodtató.

A második alkotás, a Szárnyak sorsa a készítők szerint kicsit más lesz, mint az előző, egyszerre dokumentum- és játékfilm. Narrátora Dányi Krisztián, egyik főhőse pedig a fészekből kiesett, mentett gólya, Szellő, akinek Bánfi Kata kölcsönzi a hangját.

A filmben felbukkan még Fehérfenék, aki egy idősebb, tapasztaltabb gólya, és Anyucibagollyal is találkozhatunk, akinek a sorsáról mi is rendszeresen hírt adtunk az oldalon.

A Szárnyak sorsát a rendező, Kováts István, illetve a Mályi Madármentő Állomás Facebook-oldalán lehet megnézni december 18-tól.

Cikkajánló