Kerti kisvasúttal és kilátóval is gazdagodott Katalinpuszta

Újabb turisztikai attrakciókkal bővült a Nógrád megyei Szendehely-Katalinpusztai Kirándulóközpont. Kerti kisvasút, kilátó és új szálláshely is várja a látogatókat.

Szerző:
Ipoly Erdő Zrt./TM
Fotó:
Komka Péter / MTI
Nagy László / Erdészeti Lapok
2016. március 30.

Újabb turisztikai attrakciókkal bővült a Nógrád megyei Szendehely-Katalinpusztai Kirándulóközpont. Kerti kisvasút, kilátó és új szálláshely is várja a látogatókat.

Az átadott fejlesztéseknek köszönhetően a Naszály lábánál található Szendehely-Katalinpusztán a látogatókat európai színvonalú, 250 férőhelyes parkoló fogadja, ahonnan kerti kisvasúttal (Hangyavasút), alagúttal tarkított, izgalmas úton haladva is megközelíthető a kirándulóközpont.

 


A Hangyavasút szerelvénye „robog” Szendehely-Katalinpusztán


A létesítmény egyfajta információs központként is szolgál. Elkészült egy 6 x 4 méteres, bejárható látványtérkép, amely a földre helyezve ábrázolja a Börzsöny és Nógrád megye kulturális, turisztikai vonzerőit, ezzel segítve a környékbeli kirándulások megtervezését. Ezenkívül felépült a Csóványos kilátójának kicsinyített mása, amely egyben kilátópontként is funkcionál. A kirándulóközpont eddigi kínálata mellett bővülnek a játéklehetőségek, a kéttornyú piramis egyszerre több tucat gyermek tartózkodását is lehetővé teszi.

 

Bejárható látványtérkép a kirándulóközpontban


A beruházásokat 550 millió forintból valósították meg, a 350 milliós európai uniós támogatást 200 millió forintos saját forrással egészítette ki az Ipoly Erdő Zrt. Bővítették a szálláskapacitást is. A 35 fős erdei iskolai szállás mellett 5 szobás turistaszállás nyújt lehetőséget a jövőben a többnapos kényelmes tartózkodásra. Az információs pont és az illemhelyek kialakításával pedig még komfortosabbá vált a kirándulóközpont.

 


A Csóványos kilátójának kicsinyített mása kilátópont és csúszda is egyben

 

 

Elérhetőség
Szendehely-Katalinpuszta a Börzsöny és a Cserhát kapuja. Budapestről, a fővárosi agglomeráció északkeleti részéből, de az M0-ás körgyűrűnek köszönhetően szinte az egész ország területéről gyorsan és egyszerűen elérhető. Katalinpuszta a városi környezetben élők számára - a Naszály lábainál - kínál kellemes feltöltődést a természetben. A Szendehely-Katalinpusztai Kirándulóközpont a Gyadai tanösvény közelében található. További információkat a látogatóközpontról és a környékbeli tanösvényekről itt olvashatsz.
 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Öt kirándulás, amit a gyerkőcök is imádni fognak

Élet a Kéken 7. rész - Nógrádtól Mátraverebélyig

Cikkajánló