Kézből etetik a vadon élő medvéket - döbbenetes videó

A medve nem játék. Kézből etetni pedig, bármilyen korú is legyen, egyenesen felelőtlenség. Tragikus vége is lehet. 

Szerző:
maszol.ro / TM
Fotó:
Youtube / Stiri de Pitești
2019. július 18.

A medve nem játék. Kézből etetni pedig, bármilyen korú is legyen, egyenesen felelőtlenség. Tragikus vége is lehet. 

Hiába a veszélyre való állandó figyelmeztetések, futótűzként terjednek a neten a medvéket kézből etetős videók. Legutóbb éppen egy kislányról került ki egy felvétel, amelyben a gyerek a tenyeréből eteti az erdőből előjött barna medvét a Transzfogarasi út közelében, miközben apja videózza a jelenetet.

 

 

 

Az emberek nem fogják fel, hogy bár a medvének meglehetősen jó a PR-ja, attól még vadon élő állat, és nem játék. Egy ilyen medvével való találkozás, illetve a kézből etetése akár végzetes is lehet. Például ha valaki egyesével ad falatokat a medvének, az állat türelmetlenné válhat - ugyanis nem tudja, hogy a végén minden falat az övé lesz -, így izgatottságában rátámadhat a „csak” barátkozni akaró medverajongóra.

 

„Az kell mondanom, hogy az etetett medve majdhogynem elpusztított medve!” - idézi Halmágyi Ildikót, a Marosvásárhelyi Állatkert munkatársát a maszol.ro. Ennek oka, hogy a rendszeres etetéssel megváltoztatjuk a nagyvad szokásait, és magunkhoz csábítjuk őket, így megnő a támadás előfordulásának veszélye. A támadás során minden esetben a medvét tartják hibásnak, az állat pedig az életével fizethet az embertől elfogadott falatokért - magyarázta a szakértő.

 

Hasonlóan merész, vagy inkább vakmerő medveetetésről tanúskodik az alábbi Kelet-Oroszországban készült videó. Ne csináljuk utána!

 

Kapcsolódó cikkeink:

Brutális medveharcot videózott le a finn természetfotós

Ezzel a hatalmas medvével nem szívesen futottunk volna össze

Tolvaj medvét filmeztek

Ez a teendő, ha medvével találkozol
 

Cikkajánló