Kilátót és erdei pihenőhelyet újítanak fel a Keleti-Mecsekben

Egy nagyobb projekt keretében megújul a kilátó a Cigány-hegyen és az Óbányai-völgy esőbeállója, amely a Bodzás-forrásnál található.

Szerző:
Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság / Turista Magazin
Fotó:
Lánczi Péter
2020. november 30.

Egy nagyobb projekt keretében megújul a kilátó a Cigány-hegyen és az Óbányai-völgy esőbeállója, amely a Bodzás-forrásnál található.

A Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság két népszerű és jelentős látogatottságnak örvendő turisztikai létesítményét varázsolják újjá az év végén.

A 2007-ben épült Cigány-hegyi-kilátó teljes fa- és fémszerkezete új felületkezelést kap, a kőből készült alépítmény külső homlokzatán kijavítják az elmúlt évtizedekben keletkezett hibákat. Az építmény belső falai új felületképzéssel frissülnek. Az elhasználódott kültéri bútorok helyett új pad-asztal garnitúra és szalonnasütő várja a kirándulókat.

Szintén jelentős ráncfelvarráson esik át a fokozottan védett Óbányai-völgy egyetlen piknikezésre alkalmas, pihenőhelyet biztosító alkalmatossága. A meglévő berendezések mára sajnos méltatlan állapotba kerültek, hiányosak, balesetveszélyesek. A terület tulajdonosainak hozzájárulásával új szalonnasütő és kültéri bútorok kerülnek az elhasználódottak helyére. A nyári záporok elől egy vadonatúj esőbeálló nyújt majd menedéket, amely méretében és kialakításában visszafogott, kizárólag funkcióját tekintve igyekszik többet adni a kirándulók, túrázók népes táborának – írja közleményében a Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság.

Forrás: ddnp.hu

Cikkajánló