Programok

Lépd át a határokat! - Hétvégi programajánló

Kajak helyett ülj most sárkányhajóba, egy helyett két medencét látogass meg egy geotúrán, a Velencei-tavat többször kerüld meg a kerékpároddal, és menj kisvasutazni az országhatáron kívülre.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Pálvölgyi Krisztina
Vadex Zrt.
www.geopark.hu
Fodor Illés/kisvasut.hu
2016. június 2.

Kajak helyett ülj most sárkányhajóba, egy helyett két medencét látogass meg egy geotúrán, a Velencei-tavat többször kerüld meg a kerékpároddal, és menj kisvasutazni az országhatáron kívülre.

1) Velencei-tó Tízszer

  


Az Óbudai Sportegyesület túrája a velencei vasútállomás előtti üzletsorról indul, illetve ott is ér véget. Útvonal: Velence-Gárdony-Agárd-Pákozd-Sukoró-Velence. Távja 28 km/kör, szintje: 110 m/kör, szintideje az első négy körben körönként 90, az utolsó hat körben körönként 80 perc. Kitűző a legalább 100 km-t letekerőknek jár, a 10 kört teljesítők pedig különdíjban részesülnek.

 

Mikor?
2016. június 4. Indulás: 6.30-8.00
Hol?
Velencei-tó
Még több információ a tókerülő kerékpártúráról itt.

2) Arax Tájékozódási és Terepfutó Verseny

 


Sok év eltelte után ismét országos rangsoroló versenyt rendez az Alba Regia Atlétikai Klub tájékozódási szakosztálya, ráadásul egy olyan térképet újítottak fel, amely alapján több mint 30 éve nem rendeztek tájfutó versenyt. A Bakony egyik leghangulatosabb patakvölgye igazi tájfutó csemegének ígérkezik. Másnap ugyanitt terepfutó versenyt rendeznek. 

 

Mikor?
2016. június 4.
Hol?
Fehérvárcsurgó, Gaja-szurdok
A tájékozódási versenyről még több infó itt.

3) „Két medencét 1 csapásra” geotúra

 


A Káli-medencéből induló, majd a Tapolcai-medencébe átvezető geotúra a bazaltok színes világába kalauzol: lenyűgöző kilátópontok, jégkorszaki kőfolyások, miniatűr megkövesedett élőlények, lélegzetelállító vulkáni körpanoráma. Előzetes jelentkezés szükséges! Az út során oda-vissza egy 60 m-es és egy 140 m-es szintkülönbséget kell leküzdenünk.

 

Mikor?
2016. június 5. 9.00
Hol?
Mindszentkálla
Még több információ a geotúráról itt.

4. X. TRÓFEA Vadgasztronómiai Fesztivál

 


A tamási vadgasztronómiai fesztivál idén jubilál. A szokásos jó hangulatban, jó programokkal (főző-, solymász-, íjász-, erdélyikopó- és vadászfegyver-bemutatók) és kiváló vadételekkel várnak minden jelentkező főzőcsapatot, illetve látogatót a rendezvényre. A programok ingyenesek.

 

Mikor?
2016. június 4.
Hol?
Tamási, Miklósvári-parkerdő
Még több információ a vadgasztronómiai fesztiválról itt.

5. Gyermeknap a Trencséni Villamos Vasúton

 


A nemzetközi gyermeknap alkalmából ünnepi programokkal várja a gyermekeket és a felnőtteket a Trencséni Villamos Vasút. E napon a gyermekek ingyen utazhatnak a Hőlak és Trencsénteplic közötti történelmi villamos vasúton. A nap csúcspontja a villamosok és a közúti veteránok párhuzamos menete lesz rendőrségi kísérettel.

 

Mikor?
2016 június 4.
Hol?
Trenčín, Szlovákia
Még több információ a trencséni vasúti rendezvényről itt és itt.

6. Kanizsai Sárkányhajó-bajnokság 

 


Évek óta hazánk egyik legjelentősebb sárkányhajó versenye a kanizsai, amely nemcsak egy bajnokság, de csapatépítő tréningnek is kitűnő. A kemény küzdelmet zenés szórakoztató programok kísérik.

 

Mikor?
2016. június 4.
Hol?
Nagykanizsa , Csónakázótó
Még több infó a sárkányhajó-bajnokságról itt.

7. Nemzeti Parkok Hete, záró hétvége

 

 

A Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozat záró hétvégéjén gyalogolhatsz egy Őserdőtúrán Répáshután vagy egy Virágzó lápok-túrán Csarodán, leereszkedhetsz a Csele-patak forrásához, de részt vehetsz a Szegfűvirágzás ünnepén is, Tázláron. Ezekről és még a többi programról ide kattintva, valamint a www.facebook.com/MagyarNemzetiParkok felületen találsz információt.

 

Cikkajánló