Magasból készült lenyűgöző fotók Magyarországról

Gyönyörű formák és színek, sosem látott alakzatok rajzolódnak ki a föld felszínén, ha a levegőből szemléljük. Sokszor Rorschach-tesztnek is beillő mintázatokat láthatunk. Így néznek ki hazánk egyébként is csodaszép tájai a magasból.

Szerző:
Pálvölgyi Krisztina / TM
Fotó:
Varázslatos Magyarország
2018. július 20.

Gyönyörű formák és színek, sosem látott alakzatok rajzolódnak ki a föld felszínén, ha a levegőből szemléljük. Sokszor Rorschach-tesztnek is beillő mintázatokat láthatunk. Így néznek ki hazánk egyébként is csodaszép tájai a magasból.

Egyre népszerűbb drón segítségével képeket és videókat készíteni, és ez a természetfotó-pályázatokra beküldött munkákon is megmutatkozik, hiszen érezhetően megnőtt a levegőből készült fotók száma. Nem csodálkozunk ezen, hiszen valóban nagyon látványos képeket lehet így készíteni. Egy olyan szemszögből láthatjuk a minket körülvevő környezetünket, amire nem igazán van alkalmunk, hacsak nem vagyunk a siklóernyőzés, a vitorlásrepülőzés vagy ehhez hasonló sportág szerelmesei.


A Varázslatos Magyarország fotópályázatra is egyre több ilyen kép érkezik be, ezekből válogattunk nektek össze most egy galériát. Lehet, hogy a pályázat szervezőinek lehet el kéne gondolkoznia egy új kategória bevezetésén.

 

Az elmúlt két hónapban beküldött fotókat nézve úgy tűnik, hogy Kirják József teljesen ennek a műfajnak szentelte most a figyelmét, kizárólag drónról készült képeket küldött be, és egytől-egyig lenyűgözőek:

 

Pofa - Kiskunsági Nemzeti Park

 

Fasor - Kiskunsági Nemzeti Park


Madársziget - Balaton-felvidéki Nemzeti Park

A képen látható fehér foltokban gémek és kócsagok fészkelnek

 

A természet szigete - Kiskunsági Nemzeti Park


Másik lelkes drónozósa a pályázatnak az a Koncz-Bisztricz Tamás, aki még csak 14 éves, de már most évek óta lelkes pályázója a Varázslatos Magyarországnak. Az egy évvel ezelőtti díjátadón figyeltünk fel rá, amikor a Turista Magazin Ember a természetben kategóriájának 3. helyezését érte el, sőt már akkor több első helyezést zsebelhetett be a havi pályázatokon is. Az idei díjátadón mesélte, hogy karácsonyra meglepték egy drónnal, így most már ezzel az eszközzel is hódolhat a természetfotózásnak. Kíváncsian várjuk, milyen eredményt ér el az idei pályázaton. Nem csodálkoznánk rajta, ha komoly versenybe kerülne az elmúlt évek nagy esélyeseivel.

 

Csónakok - Kiskunsági Nemzeti Park

 

Összeköttetés - Kiskunsági Nemzeti Park

 

Szem - Kiskunsági Nemzeti Park

 

Jégtörő - Kiskunsági Nemzeti Park


A következő képek szerzője Litauszki Tibor, aki szintén idén kezdett bele komolyabban a drónos fotózásba, legalábbis a beküldött pályamunkáit nézve neki is főként ilyen jellegű képei érkeztek be eddig.

 

Sár és jégszív - Kiskunsági Nemzeti Park

 

Sziki szoros - Kiskunsági Nemzeti Park

 

Winter Art - Őrségi Nemzeti Park

 

Gutter Krisztián már nagyon régóta hódol ennek a különleges perspektívának, így nem hagyhattuk ki ebből a válogatásból. Íme, két izgalmas kép tőle is:

 

Az út - Bükki Nemzeti Park

 

A Sztupa - Őrségi Nemzeti Park

 

Ugyanígy kihagyhatatlan a felsorolásból Daróczi Csaba, aki nemcsak fotókat, hanem videókat is készít a magasból. Tőle most egy egyszerű, de annál izgalmasabb fotót láthattok.

 

Nemzeti tó - Kiskunsági Nemzeti Park

 

Orbán Péter is nagy rajongója a levegőből fotózásnak, többször is mutattunk már be tőle drónos témájú képeket, ezúttal egy letisztult kompozíciót mutatunk tőle.

 

Kerekerdő - Balaton-felvidéki Nemzeti Park

 

A hölgyek se maradhatnak ki a sorból, mert bár a drónozás komoly technikai felkészültséget igényel, a hagyományos fotózásról is elmondható ugyanez, és a Varázslatos Magyarország pályázói között rengeteg tehetséges női fotós szerepel, így biztosan egyre többen fognak drónos képekkel is előrukkolni. Szabó Irma Argentínában készült gyönyörű fotójával zárjuk a sort, és reméljük, még sok hasonlóan izgalmas képet láthatunk hazánkról is ebből a különleges szemszögből.


Ősz - Argentína

 

 

További fotós cikkeink:

Csillagos égboltok

Vibráló természet - Varázslatos Magyarország képekben

Földön, vízen, levegőben

Cikkajánló