Már 12 megyében tilos tüzet gyújtani

Újabb öt megyében rendeltek el tűzgyújtási tilalmat, így az már összesen 12 megyére érvényes az országban.

Szerző:
portal.nebih.gov.hu
MTI
Fotó:
pxhere.com
2019. március 1.

Újabb öt megyében rendeltek el tűzgyújtási tilalmat, így az már összesen 12 megyére érvényes az országban.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleménye szerint az illetékes hatóságok március 1-jétől kiterjesztették a tűzgyújtási tilalmat Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre is. Ugyanakkor változatlanul tilos a tűzgyújtás Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Pest és Veszprém megyében.

 

 

Ennek értelmében a megjelölt megyékben tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon.

 

 

Noha Pest megyében szintén tűzgyújtási tilalom van érvényben, február 28-án nyolcvan tűzoltó szakszerű munkája kellett hozzá, hogy megfékezzék és eloltsák a Farmos közelében keletkezett tüzet, ahol 150 hektáron égett a nádas, az aljnövényzet és a gaz. Az MTI tájékoztatása szerint senki nem sérült meg, és a tűzoltók megakadályozták, hogy az épített környezetre átterjedjen a tűz, amely három tanyát és gazdasági épületeket is körbevett.

 

Ezen a drónvideón látható, hogyan tarol a tűz a természetben, és miként lángolt a nádas Farmos közelében:

 

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és hasznos információkról az erdotuz.hu és a katasztrofavedelem.hu honlapokon tájékozódhatunk.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el öt megyében

Ilyenkor kap legkönnyebben lángra az erdő

Kerüld el az erdőtüzet!

Mennyit tudsz a hazai erdőkről? - kvíz

 

Cikkajánló